Zde může být vaše reklama.

Další nezdar doma Mora nechala všechny body Kladnu

Mora nechala všechny body Kladnu

foto: Petr Pelíšek

17. 11. 2019 - 19:22

V 19. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Kladnu. To se dostavilo i s Jaromírem Jágrem, což přilákalo plný stadion. Ten ale moc důvodů k radosti neměl. Mora totiž po dvou výhrách venku doma znovu padla, na domácí vítězství čeká už sedm zápasů.

V minulém utkání se Zlínem utrpěl Jaromír Jágr zranění a jeho start na olomouckém ledě byl s velkým otazníkem. Majitel Rytířů nakonec nastoupil a jeho tým se na Hané pochlapil. Kladno mělo povedenou první třetinu, hostům daly klid trefy Jakuba Strnada a Bradyho Austina, v prostředním dějství skóroval bojovník Ladislav Zikmund. V bráně všechno jistil Denis Godla, Hráči Mory se dlouho nemohli prosadit, povedlo se to až v 56. minutě Zbyňku Irglovi. Na vítězství Rytířů ovšem jeho gól nic nezměnil.

„Začali jsme hodně vlažně. První třetina od nás nebyla vůbec dobrá. Prohrávali jsme souboje. Kladno bylo lepší, takže zaslouženě vedlo 2:0. Řekl bych, že po tom už jsme se do toho těžko dostávali. Snaha samozřejmě byla, ale bylo to trochu křehčí. Bylo to zapříčiněno první třetinou, kdy jsme naprosto vypadli z tempa. Jsme mužstvo, kde opravdu musí hrát všech 20 hráčů, a dneska jsme takoví nebyli. Proto nás Kladno potrestalo, a do dalších zápasů musíme úplně změnit přístup," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Kladno 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. Irgl (Škůrek) - 3. Strnad (Machač, Redlich), 13. Austin, 26. Zikmund (Kehar). Rozhodčí: Mrkva, Piragic – Tošenovjan, Zgonc. Vyloučení: 3:4. Využítí: 1:0. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád (26. Lukáš) – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, Musil – Olesz, Kolouch, Skladaný – Hecl, Knotek, Tomeček. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Kladno: Godla – Austin, Nash, Kehar, Romančík, Zelingr, Barinka – Zikmund, Melka, Jágr – Redlich, Machač, Strnad – Réway, Stach, Bílek – Hajný, Kaut, O'Donnell – Bláha.

Další články