Zde může být vaše reklama.

Berani srovnali stav Mora před prázdným zimákem padla se Zlínem

Mora před prázdným zimákem padla se Zlínem

foto: Petr Pelíšek

10. 03. 2020 - 19:55

Neobvyklou kulisu mělo druhé utkání série předkola play-off mezi HC Olomouc a Berany ze Zlína. Z nařízení ministerstva zdravotnictví se muselo hrát bez diváků. A prázdná Plecharéna Moře nesvědčila, soupeři podlehla o dvě branky. Série se přesouvá do Zlína, kde se bude poprvé hrát ve čtvrtek. Tedy pokud se něco nezmění a nedojde k dalším omezujícím opatřením.

Hrdinou zápasu se stal Zdeněk Okál. Byl to právě on, kdo v 17. minutě otevřel skóre. A v 50. minutě ho také symbolicky uzavřel. Gólem a asistencí se pak blýskl Antonín Honejsek. A protože se kromě Okála s Honejskem zaskvěl i brankář Libor Kašík, který ze třiceti střel inkasoval pouze jednou, Zlín po pondělní facce, kdy schytal od Olomouce pětku, sérii vyrovnal. Bitva dvou moravských celků by měla pokračovat ve čtvrtek. Předkolo se hraje na tři vítězná utkání.

„Samozřejmě jsme spokojení, že jsme dnes zápas zvládli. A srovnali stav série. Po prvním utkání jsme si něco řekli, kluci si to také vyříkali mezi sebou. Z naší strany to byl nyní úplně jiný výkon, bojovnější. Sice jsme nevyužili dvě přesilovky pět na tři, což nás nakonec nemusí mrzet a jsme rádi, že si vezeme jedno vítězství,“ řekl trenér Zlína Robert Svoboda.

„Pouze jeden vstřelený gól, to je strašně málo. První dvě inkasované branky, to byly obrovské chyby, tam jsme soupeři vlastně nahráli. Nedokázali jsme pak srovnat na dva dva a naopak inkasovali potřetí. Hráli jsme špatně, nevím, čím to bylo způsobeno, jestli neúčastí diváků. Ale Zlín do toho šel více, byl bojovnější, hrál s větším nasazením, nedovolil nám vstřelit více než jednu branku, vyhrál zaslouženě,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – PSG Beran Zlín 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Švrček, J. Knotek) – 17. Okál (Honejsek), 47. Honejsek (Šlahař, Ferenc), 50. Okál (Honejsek, Ferenc). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 0. Stav série: 1:1.

HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Vyrůbalík, Jaroměřský, Valenta – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Káňa, Irgl – Ostřížek, Knotek, Olesz – Tomeček, Kolouch, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Zlín: Kašík – Nosek, Žižka, Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda, Ferenc – Köhler, Fořt, Ondráček – Popelka, Kubiš, Honejsek – Claireaux, Dufek, Šlahař – Sedláček, Herman, Okál.

Další články