Zde může být vaše reklama.

Po restartu to nejde Mora prohrála i třetí zápas v tomto týdnu

Mora prohrála i třetí zápas v tomto týdnu

foto: Petr Pelíšek

15. 11. 2020 - 18:26

Třetí zápas v tomto týdnu hráli hokejisté HC Olomouc v Hradci Králové. Duel osmnáctého extraligového kola měl vyrovnaný průběh, ale produktivnější byli domácí. Mora je tak po restartu stále bez bodového zisku.

Domácí se úvodní třetina duelu povedla o něco lépe než hostům. Hradec Moru v prvních dvaceti minutách jasně přestřílel, ale stav byl bezbrankový. Byť velmi dobré šance měli za hosty Tomeček a Čachotský.

Na první branku utkání se čekalo do začátku 26. minuty. Právě v tomto časovém úseku se povedlo Hradecký využít přesilovou hru a šli tedy do vedení. Na začátku čtyřiatřicáté minuty musela Mora přežít dvojnásobné oslabení. Ve 38. minutě mohl srovnat Tomeček, ale hradecký brankář se nenechal překvapit. Druhou třetinu zakončila přesilovka Mory 5 na 3. Ale na těsném vedení domácích se nezměnilo nic.

Nevyužít minutu a půl dlouhou výhodu dvou mužů v poli se hostům nevyplatilo. Chvíli poté, co začal hrát Hradec zase v plném počtu, totiž Hanáci inkasovali druhý gól. Když potom Mora inkasovala ve 48. minutě třetí branku, bylo rozhodnuto.

„Dvě třetiny se nám dařilo Hradec nepustit do náskoku a myslím si, že během těch dvou třetin jsme hráli v obraně dobře, ale rozhodl soupeřův druhý gól, po kterém už náš výkon nebyl tak dobrý. Naše nevyužitá dlouhá přesilovka 5 na 3 je také jedním z důvodů, proč jsme dneska nebodovali. V úterý hrajeme s Plzní, takže to musíme napravit," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Mountfield Hradec Králové – HC Olomouc 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Hráno bez diváků:

Hradec Králové: Lukeš – Zámorský, Nedomlel, Blain, Hronek, F. Pavlík, Jank, Pilař – Smoleňák, Cingel, Orsava – Kelly Klíma, Růžička, Sklenář – Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.

HC Olomouc: Lukáš – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Černý – Tomeček, Knotek, Burian – Kucsera, Nahodil, Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články