Zde může být vaše reklama.

Hokejová extraliga Mora se dál trápí, padla doma s Hradcem

Mora se dál trápí, padla doma s Hradcem

foto: Petr Pelíšek

18. 10. 2019 - 20:17

Hokejisté HC Olomouc hráli zápas 11. kola extraligy doma proti Hradci Králové. Mora předchozí čtyři zápasy prohrála, získala v nich jen jeden bod. Takže nyní už potřeboval konečně zase zabrat naplno. Což se nepodařilo.

Hosté z Hradce byli pozorní v obraně, dobře bruslili a Moru moc do vyložených šancí nepouštěli. A naopak se sami v 11. minutě prosadili, když u gólu asistoval odchovanec Olomouce Jergl. Kohouti se v posledních týdnech trápí v koncovce a to se ukázalo i v tomto utkání. Směrem dopředu to prostě nešlo. Naději na bodový zisk ale Hanáci drželi dlouho. Až čtyři minuty před koncem inkasovali podruhé a bylo rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani přesilovka v závěru, kterou ještě vylepšila domácí power-play. 

"V útoku jsme aktuálně trochu jaloví. Zase se to potvrdilo. Musíme s tím bojovat a jít do dalšího zápasu. Nedá se nic dělat. V zápasech musíme častěji střílet. Myslím si, že to je cesta k tomu, abychom byli produktivnější. David Ostřížek má nějaké zranění na noze, těžko říct, jestli v neděli bude. Strapáč má svalové zranění, tam také uvidíme. Den před zápasem to ještě nebylo," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Rákos (Jergl, Červený), 56. R. Pavlík (Cingel, F. Pavlík). Rozhodčí: Pešina, Šír – Lederer, Zíka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3771.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Valenta – Ostřížek, Klimek, Tomeček – Olesz, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Pekr – Hecl, Skladaný, Kořenek. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Hradec Králové: Mazanec – Linhart, Zámorský, Allen, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Šalda – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Červený, Rákos, Jergl – Perret, Klíma, Paulovič. Trenér Tomáš Martinec.

Další články