Zde může být vaše reklama.

Terminator přinesl štěstí Mora si doma pohrála se Spartou

Mora si doma pohrála se Spartou

foto: Petr Pelíšek

24. 01. 2020 - 20:28

Zápas 39.kola extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Spartě Praha. Mora soupeře poté, co slavnostní buly obstaral zápasník Karlos Vémola, překvapivě hladce a zaslouženě jasně přehrála a porazila.

Domácí skvěle začali, jejich nástup soka srazil. O tříbrankové vedení se postupně postarali Jan Káňa, Rostislav Olesz a ještě nedávný sparťan Lukáš Klimek. Mora se uklidnila a díky spolehlivé obraně v čele s brankářem Konrádem držela hosty na uzdě. Pražané potvrdili, že jsou v útlumu. Z předchozích tří utkání brali jen dva body za skalp Dynama, tentokrát nevezou domů nic.

„Odehráli jsme výborně dvě třetiny, první byla z naší strany možná až snová. Dali jsme tři krásné góly, byli jsme aktivní, soupeře jsme přestříleli, byli jsme dobří v pohybu i v soubojích. Ve druhé třetině jsme měli taky nějaké brankové příležitosti, nastřelili jsme břevno. Do třetí části jsme šli s lehkým strachem o výsledek, ale poctivou defenzivní hrou jsme to udrželi a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Sparta Praha 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Káňa (Olesz), 6. Olesz (Knotek), 19. Klimek (Nahodil, Musil), 56. Jaroměřský - 49. Říčka. Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4621.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Knotek, Olesz – Laš, Kolouch, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sparta Praha: Machovský – Tomáš Dvořák, Košťálek, Koistinen, Piskáček, Blain, Kalina, Krutil – Rousek, Tomášek, Řepík – Kudrna, Růžička, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček. Trenér Uwe Krupp.

Další články