Zde může být vaše reklama.

Mají další body Mora si doma poradila s Pardubicemi

Mora si doma poradila s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

25. 09. 2020 - 20:20

Ve 3. kole hokejové extraligy měli hokejisté HC Olomouc doma za soupeře Pardubice. Druhý duel v Plecharéně v řadě se Moře povedl, po prohře s Libercem (1:4) zabrala a východočeské Dynamo porazila.

Ve druhé minutě vyslal Kucsera vpřed Káňu, který překonal brankáře Kantora. K šancím se dostali i hosté. O první varování pro obranu Mory se postaral Claireaux, jehož ránu Konrád kryl. Stejně tak si poradil i se střelou Kousala. Toho ovšem neúspěch nemusel mrzet, o několik minut později připravil gól pro Tybora. A tak to bylo po prvních dvaceti minutách nerozhodně jedna k jedné. Ve druhé třetině se poměrně dlouho nic zásadního nedělo. Ale nakonec se přece jen stav změnil. Ve 34. Minutě vystřelil Handl, jeho střelu vyrazil brankář Kantor jen před Knotka a na světelné tabuli už svítilo 2:1. Další hanácký úder přišel na začátku poslední třetiny z přesilovky. Škůrek vypálil od modré, k odraženému kotouči se dostal Knotek a bekhendem dal svůj druhý gól v utkání. Který byl nakonec vítězný. V závěru totiž ještě Pardubice snížily na 3:2, ale těsnou výhru už si Mora v závěru pohlídala.

„Pardubice v předchozím zápase výborně bruslily a byly velmi bojovné, takže jsme věděli, že to bude těžké. Což se potvrdilo. Dvakrát jsme vedli, pak měli za stavu tři jedna šance, z nichž jsme mohli rozhodnout. Jenže to se nepovedlo, naopak Dynamo snížilo, proto byl závěr nervózní. Naštěstí jsme koncovku utkání zvládli,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Pardubice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Káňa (Kucsera, Kolouch), 35. JKnotek (Handl),  44. J. Knotek (Škůrek, J. Káňa) – 18. Tybor (R. Kousal, Blümel),54. Zeman (Holland). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Švrček 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 1000.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, A. Rutar – Handl, Knotek, Tomeček – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Pardubice: Kantor – Vála, Nakládal, Mikuš, Zacharčuk, Holland, Kolář, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Kaut, Claireaux, Zeman – Kratochvil, Anděl, Machač. Trenéři: Razým, Mikeska a Čáslava.

Další články