Zde může být vaše reklama.

Další tři body Mora v derby Zlín doma zvládla

Mora v derby Zlín doma zvládla

foto: Petr Pelíšek

31. 01. 2020 - 20:22

Zápas 42. kola extraligy sehráli hokejisté HC Olomouc dnes doma proti Zlínu. Moře se po úterní prohře v Mladé Boleslavi povedlo velmi dobře odehrát první třetinu, vedla o dvě branky. A stejným náskokem také vyhráli celé utkání.

Zlín se v posledních dvou vzájemných utkáních blýskl třinácti góly, ale tentokrát si Olomouc vzadu počínala o dost lépe. I díky Branislavu Konrádovi. Ten chytil 34 z 35 zlínských střel a měl velký podíl na výhře Mory, která rozhodla moravskou bitvu už v úvodním dějství trefami Zbyňka Irgla a Lukáše Nahodila a z desáté příčky se bodově dotáhla na svého soupeře. Berani mají o čem přemýšlet, z posledních pěti utkání zaznamenali už čtvrtou porážku.

"Jsme rádi za tři body, protože minulý domácí zápas proti Vítkovicím nám nevyšel, takže jsem rád, že jsme v první třetině začali o hodně lépe. Tím, že jsme vedli 2:0, jsme se trochu uklidnili. Myslím si, že jsme si vytvořili i další šance. Škoda tedy, že jsme neodskočili víc, ale musím uznat, že hráči Zlína si vytvořili taky nejednu šanci. Podle mě to byl vyrovnaný zápas až do konce, naštěstí jsme zvýšili na 3:1. Pak už se naši hráči uklidnili, protože bylo vidět, že za stavu 2:1 nás to trošičku zabrzdilo. Řekl bych, že jsme začali být nervózní, a Zlín tam měl dvě nebezpečné šance. Trochu jsme se k závěru klepali," hodnotil zápas Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Irgl (Ondrušek, Burian), 20. Nahodil (Klimek), 57. Kolouch (Irgl) - 56. Dufek (Claireaux). Rozhodčí: Pražák, Obadal – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4528.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Káňa, Irgl – Ostřížek, Knotek, Olesz – Vodný, Kolouch, V. Tomeček – Kořenek, Handl. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Zlín: Kašík – Žižka, Nosek, Freibergs, Ferenc, Novotný, Řezníček, Gazda – Herman, Claireaux, Dufek – Okál, Fryšara, Šlahař – Kubiš, Fořt, Ondráček – Popelka, Sedláček, Kratochvil. Trenér Robert Svoboda.

Další články