Zde může být vaše reklama.

Další výhra doma Mora zvítězila nad Litvínovem

Mora zvítězila nad Litvínovem

foto: Petr Pelíšek

06. 12. 2019 - 20:20

Domácí střetnutí pětadvacátého kola extraligy se hokejistům HC Olomouc podvedlo zvládnout za tři body. Mora měla v Plecharéně za soupeře Litvínov. A poradila si s ním tříbodově.

V prvním zápase pod Vladimírem Kýhosem předvedl Litvínov úžasný obrat nad Mladou Boleslaví. Teď ale musí Verva zase zpátky nohama na zem. V Olomouci totiž dala jediný gól, Jan Lukáš přišel o druhé čisté konto až v 58. minutě. Pro Moru jde o hodně důležitou výhru: v posledních čtyřech kolech totiž získala jen tři body. V případě domácí porážky s Litvínovem hrozil kohoutům pád až na dvanácté místo, ale i díky dvěma trefám Petra Koloucha jsou devátí.

„Do utkání jsme vstoupili výborně. Vytvořili jsme si šance, ale proměnili jsme jen jednu. Druhá třetina byla vyrovnaná a povedlo se nám vstřelit druhý gól, což bylo rozhodující. Šlo vidět, že se hraje o hodně, nervozita na obou stranách byla velká. Výborný výkon předvedl brankář Honza Lukáš, za tři body jsme rádi," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Klimek (Dujsík), 40. Kolouch (Olesz, Jaroměřský), 59. Kolouch  – 58. Mahbod (F. Lukeš). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 3468

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Knotek, Tomeček – Káňa, Strapáč, Skladaný. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Litvínov: Janus – Doudera, Jánošík, Pavelka, Kudla, Kubát, Říha, Baránek – Lukeš, Hübl, Petružálek – Jarůšek, Hanzl, Mahbod – Kašpar, Mikúš, Myšák – Trávníček, Helt, Válek. Trenér Vladimír Kýhos.

Další články