Zde může být vaše reklama.

Vysněného soupeře nemá Moták: Bylo to výborné, chlapci zaslouží pochvalu

Moták: Bylo to výborné, chlapci zaslouží pochvalu

foto: hc-olomouc.cz

01. 03. 2021 - 21:49

Hokejisté HC Olomouc už mají jistou účast v předkole play-off. A před vrcholem sezony jsou v poměrně dobré formě, potvrdili to doma famózním obratem zápasu s Karlovými Vary. Ještě dvě minuty před koncem prohrávali o dvě branky, ale nakonec získali dva body za výhru v prodloužení. „Musíte mít opravdu víru, jít za tím chtít, být silní, být silní v soubojích, silní v zakončení. To je nejdůležitější. A tentokrát se nám vyplatilo, že to tak bylo. Bylo to výborné, chlapci zaslouží pochvalu,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Mora doma v závěru otočila zápas s Karlovými Vary. Dát dvě branky v power-play a pak rozhodnout v prodloužení, to se nestává moc často.
V posledních sezonách tohle nepamatuji. Ale jak napovídá i výsledek, tak to byl vyrovnaný zápas. My jsme vlastně celou dobu tahali za kratší konec, nicméně jsme měli šance, měli jsme talk do brány, snažili jsme se dneska góly dávat. A ono se nám to potom v té úplně závěrečné fázi vyplatilo. Dali jsme dva góly a kluci zaslouží za hru v power-play velký dík. Bod navíc po parádní střele Strapáče je skvělá zpráva.

Jak se to stane, že se v posledních dvou minutách dají dva góly, když máte odvolaného brankáře?
Kluci měli víru. Chtěli pořád, chtěli ne něco udělat se zápasem, ale prostě ty góly dát. My se potýkáme s tím, že branky nedáváme, ale oni je chtěli dát a dali. A to je výborně.

Paradoxní trošku je, že v přesilovkách se vám nedařilo, ale potom při hře šesti proti pěti to vyšlo dokonale. To jste dali dva góly.
Ano. Ale i v přesilových hrách jsme si vytvořili několik střeleckých šancí, byly tam i některé gólové, které jsme neproměnili. Snažíme se na tom pořád pracovat, pořád na tom děláme. Sice to lehce měníme, složení přesilových formací, ale zatím se nám to stále nedaří. Doufejme, že usilovnou prací to ještě změníme.

Mohl být ten povedený závěr daný i tím, že už jste neměli co ztratit?
Víte, ony oba ty góly byly do prázdné brány po výborné kombinaci. Nevím … Musíte mít opravdu víru, jít za tím chtít, být silní, být silní v soubojích, silní v zakončení. To je nejdůležitější. A tentokrát se nám vyplatilo, že to tak bylo. Bylo to výborné, chlapci zaslouží pochvalu.

Ještě před tím velkým závěrem jste měli přesilovku. Nechtěli jste už v těchto chvílích odvolat brankáře?
Ne, to ještě ne. Hrát šest na čtyři a opravdu nám ty přesilovky nejdou. Nechtěli jsme riskovat to, že by soupeř mohl vyhazovat kotouče přes celé hřiště, že by z toho mohl být další gól. Bylo tam ještě poměrně dost času, přes dvě minuty. Chtěli jsme jít do power-play až po skončení přesilové hry.

Mora už zůstane na svém, po základní části budete dvanácti. Sledujete možné soupeře pro předkolo?
Moc možností tam není. Hradec, Liberec, Boleslav nebo Plzeň, i když myslím, že ta tam nebude. Ale nějakého vysněného soupeře nemám. Nemůžete si vybírat. Všechna mužstva, která jsou tam okolo čtvrtého místa, tak jsou velice kvalitní.

Jakub Navrátil se navrátil do sestavy, je tedy úplně fit? Neměl mít ještě pár dní rekonvalescenci?
Ano, jenže zranili se nám Klimek s Tomečkem. Takže ono se to jenom o dva dny uspíšilo. Měl nastoupit až v úterý, nastoupil už dnes. A na první zápas po tak dlouhé pauze a tak těžkém zranění to bylo poměrně slušné. Samozřejmě naskočit po tak dlouho přestávce je velice těžké.

A jak to vypadá s Klimkem a Tomečkem s výhledem na play-off?
To jsou taková zranění, co nejsou vážná. Ale nechtěli jsme riskovat, že by se jim to zhoršilo. Jestli budou hrát už v úterý nebo až v pátek … Doufejme, že to jsou zranění na kratší dobu.

Další články