Zde může být vaše reklama.

Chtějí další body Moták: Jedná se nám o kvalitní výkon

Moták: Jedná se nám o kvalitní výkon

foto: hc-olomouc.cz

29. 12. 2020 - 17:36

Hokejisté HC Olomouc se v soutěžním ročníku 2020/2021 stále nemohou dostat k nějaké zásadnější bodovací sérii, která by je posunula v tabulce někam pořádně nahoru. Ale daří se jim obrat o body silné. A některé pravidelně. Třeba Třinec, lídra tabulky, porazili dvakrát v deseti dnech. Naposledy v pondělí doma nasázela Mora favoritovi šest branek. „Musím hráče pochválit, hráli dobře, hráli disciplinovaně, hráli s nejvyšší mírou bojovnosti a nasazení. A vstřelili jsme branky,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeně Moták.

Jak hodnotíte utkání proti Třinci?
Z naší strany to byl kvalitní zápas, opravdu. Musím hráče pochválit, hráli dobře, hráli disciplinovaně, hráli s nejvyšší mírou bojovnosti a nasazení. A vstřelili jsme branky. To je asi nejdůležitější, co jsme potřebovali k výbornému výsledku.

Neměl jste trochu obavy po pětiminutovce v první třetině, ve které hosté rychle srovnali?
Nemyslím si. Hosté nás spíše zavřeli na nějaké tři čtyři minuty ve druhé třetině. Trošku jsme tam byli pod tlakem, nevěděli jsme si s tím rady, ale pak jsme se z toho dostali. A zbytek třetiny byl dobrý. Samozřejmě musíme uznat, ať je to jak chce, tak Třince má obrovskou ofenzivní sílu. Mnohdy jsme se dostali lehce pod tlak, ale věděli jsme si s tím rady a dokázali jsme si s tím poradit.

Byl ten výsledek dán tím, že mužstvo předvedlo kompaktní výkon?
Musím pochválit celé mužstvo, protože výkon to byl opravdu kolektivní. Bojovný, na vysoké úrovni.

V poslední třetině si pak hosté vytvořili místy velký tlak. Nebál jste se trošku?
Vždycky musíte počítat s tím, že Třinec má ofenzivní kvalitu. Takže se může stát cokoliv. My jsme dostali špatný gól na pět na tři. To byla trošku komplikace. Ale potom jsme si s tím opravdu bojovností a nasazením dokázali poradit. Tak si to představujeme. Hráči to sami viděli a to je dobře.

Gólů jsme mohli dát ještě i více než šest, bylo tam několik samostatných nájezdů.
To je zajímavé. Nestává se to, abychom jezdili v oslabení dva nula sami na brankáře, normálně ve hře sami na brankáře. Škoda, že jsme těch gólů nedali více. Ale děkuji za těch šest.

V utkání bylo vidět, že tým je plný pozitivních emocí, žil zápasem po vstřelených brankách, i o inkasovaných, v každém okamžiku. Cítil jste to také tak?
Samozřejmě. Každý nerad prohrává. Prohráli jsme dva zápasy po sobě a chtěli jsme vyhrát. A je jedno, jestli se odrazíme od Pardubic, od Třince nebo od Hradce. Ale zápasy jdou v rychlém sledu a my budeme muset být připravení zase na ten další. A třeba s takovou bojovností a nasazením a entuziasmem, jako to bylo proti Třinci, musíme pokračovat dál.

Zvládnout ještě Hradec, to by bylo hodně cenné.
Vůbec bych se do toho nechtěl pouštět. Vůbec. Hradec je velice kvalitní mužstvo, velice dobře vedené, organizované. Mají ve svém středu kvalitní hráče. Takže nás zase čeká šichta, čeká nás boj. A jestliže k tomu přistoupíme jako proti Třinci, tak to bude dobré. Jedná se nám o kvalitní výkon. Když předvedeme kvalitní výkon, tak výsledek by se měl dostavit. Kvalitní a kolektivní výkon.

Když dá branku Honza Knotek, tak Mora vyhraje. Je to náhoda?

Nevím, takto pověrčivý nejsem. Ani to nevím. Možná kdyby jich dával čím dál více, jen houšť, tak se samozřejmě nezlobíme. Ale hráče ještě jednou musím pochválit, proti Třinci to bylo fajn, byli jsme i v těch pozitivních emocích.

Byla klíčová druhá třetina, kterou jste o dvě branky vyhráli?
Asi kromě toho začátku. Tam nás dostali pod tlak. Ale pak jsme hráli dobře. Ovšem nemůžu říct, že by rozhodla druhá třetina. Celý zápas byl poctivě odehraný, to je důležité.

Tentokrát jste sehráli také velmi dobře přesilovky.
Přesilovky v tom kalupu, který je, nejdou moc nacvičit. Ale snažíme se. Alespoň něco si ukázat, ukazujeme třeba i přesilovky mužstvem s mistrovství světa dvacítek. I na tom si musíme něco ukázat, abychom věděli, v jakých věcech si vyhovět. Například dva góly Finů ve třetí třetině, to měli dobře sehrané.

Další články