Zde může být vaše reklama.

Trenér hodnotí zápas Moták: S jedním gólem nelze uspět

Moták: S jedním gólem nelze uspět

foto: Petr Pelíšek

12. 11. 2020 - 12:05

Ani druhý zápas po extraligovém restartu se hokejistům HC Olomouc nepodařilo zabodovat. Doma podlehli v derby Zlínu 1:4. A příčinou byla neproduktivní ofenziva. „My ve třetím utkání za sebou pouze s jedním gólem prostě nemůžeme uspět. To nelze,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Jak hodnotíte utkání proti Zlínu?
Minimálně to půlky zápasu jsme špatně bruslili a tahali za kratší konec toho pomyslného provazu. Měli jsme i špatné souboje, prohrávali jsme je, špatně jsme dobruslovali, z toho rezultoval ten průběžný výsledek nula dva. Od půlky utkání jsme se, myslím si, lehce zlepšili. Ale jak je vidět, tak to nestačilo. Soupeř byl v zakončování lepší a zaslouženě zvítězil. My ve třetím utkání za sebou pouze s jedním gólem prostě nemůžeme uspět. To nelze.

Chybělo vám několik hráčů. Je to vzhledem k výsledkům pravidelného testování?
Ano. Jsou další, kteří ještě nebyli pozitivní v první várce, ti jsou pozitivní nyní. K tomu se nám ještě navíc zranil Kuba Navrátil v Liberci, takže další čtyři hráči nám vypadli ze sestavy. A to číslo už je poměrně hrozivé.

A jak vypadá stav Navrátila? Bude chybět dlouho?
Je to na dlouho. Máme čtyři dlouhodobě zraněné útočníky ze základní sestavy. Nechci brečet, nebudu nikdy brečet, ale …

Takže nějaký čas si budete muset vypomáhat střídavými starty z první ligy?
Pravděpodobně ano. Problém je, že ti kluci jsou ještě méně na ledě, než my. Oni začali trénovat až v neděli. Takže mají za sebou tři tréninky a hned do toho skočili. Tedy i pro ně je to složitá situace.

Co myslíte, jak dlouho po tom měsíci bez ledu bude trvat, než se tým dostane na svůj standard?
Těmi utkáními kluci trénují, jsou to pro ně vlastně ty nejlepší tréninky. Nechci to brát jako tréninky, ale oni vlastně tu kondici tímto získávají. Čím dřív to bude, tím lépe. Problém v našem případě je i ten, že my jsme byli nemocní někdy začátkem října, pak probíhala nějaká rekonvalescence. A nahodit zpátky ty motory je poměrně složité. Ale musíme pracovat prostě tak, abychom se to toho dostali co nejdříve.

A kdy vidíte pomyslné světlo na konci tunelu? Kdy by se to mohlo zlepšovat?
Zatím ho nevidím. Zatím vidím to, že máme ty zraněné hráče. Víte, my můžeme být úspěšní, když bude hrát dvacet lidí, když bude dvacet hráčů ve hře. Když nám z toho jeden dva vypadnou, tak už nám to způsobuje lehký problém. Teď potřebujeme, aby se ti zranění uzdravili, nebudeme na ně tlačit, musí se prostě vyléčit. A pak můžeme být dobří, kvalitní a možná i výborní.

Byl jste na střídačce jen s kolegou Fialou, pan Tomajko také chyběl ze zdravotních důvodů?
Asi nejsem ten, který by to měl říkat. Je to každého intimní věc.

Jak se vám líbilo fandění pouštěné z reproduktorů?
Vnímal jsem to. Ale není nad to, když jsou plné tribuny. Bez toho je ten hokej smutný, jako každý sport samozřejmě.

Další články