Zde může být vaše reklama.

Vyrovnaný zápas Muchová ve čtvrtfinále prohrála s Ukrajinkou

Muchová ve čtvrtfinále prohrála s Ukrajinkou

foto: Petr Pelíšek

09. 07. 2019 - 22:43

Ve čtvrtfinále skončila účast Karolíny Muchové ve Wimbledonu. Olomoucká tenistka prohrála 5:7, 4:6 s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Muchová, dcera legendárního záložník olomoucké Sigmy, hrála v All England Clubu poprvé, účastí čtvrtfinále si vylepšila grandslamové maximum. Zápas proti osmé nasazené Ukrajince měla velmi nadějně rozehraný. V prvním setu vedla 4:1 a 5:3, ale nakonec v závěru byla lepší její soupeřka. Ve druhém setu Muchová vedla 2:0, ale pak dalších pět gamů ztratila. Snížila ještě na 4:5, ovšem na celkový obrat už to nestačilo.

„Byla jsem dnes unavená,“ řekl pro web turnaje Muchová, která včera vybojovala postup do čtvrtfinále v tři a čtvrt hodiny trvajícím duelu s krajankou Karolínou Plíškovou. Síly je trošku chyběly, přesto měla zápas velmi dobře rozehraný. „I přes únavu si myslím, že za stavu 5:2 v prvním setu už jsem to měla dohrát. Pak mi začal trošku chybět energie, nemohla jsem se do toho dostat. Navíc soupeřka hrála skvěle, takže to bylo velmi těžké,“ podotkla Muchová.

Další články