Zde může být vaše reklama.

Uničov chce být nahoře Myslím, že jsme připraveni dobře, řekl Žmolík

Myslím, že jsme připraveni dobře, řekl Žmolík

foto: Petr Pelíšek

27. 07. 2021 - 14:30

Soutěžní ročník 2021/2022 zahájili fotbalisté SK Uničov postupem v domácím poháru. V předkole MOL Cupu vyhráli v Rýmařově čtyři dva. Novou sezonu MSFL odstartují v neděli doma proti Jihlavě B. „Myslím, že jsme připraveni dobře. Ale musíme se oprostit od toho, abychom se sami nedostali zbytečně pod tlak, jak tomu bylo minulý rok,“ řekl trenér SK Uničov Dušan Žmolík.

Jak hodnotíte pohárové utkání v Rýmařově?
Věděli jsme, že to v Rýmařově bude hezký zápas, protože tady je pěkné fotbalové prostředí, chodí tady na fotbal fanoušci, je tady krásný trávník. Takže jsme se na utkání těšili. A věděli jsme, že to nebude lehké utkání, protože Rýmařov na nás vždycky umí a dokáže se na nás dobře nachystat. To bylo vidět i nyní, zvlášť v prvním poločase. Snažili se vzdorovat ze všech sil. Byla na nás vidět trošku nervozita, po tři čtvrtě roce jsme zase hráli soutěžní utkání. Chtěli jsme postoupit dál, abychom do Uničova třeba přivedli nějakého atraktivního soupeře, což jsme zvládli.

Inkasovali jste dvě branky, ale na tom nejspíš tolik nezáleží. V poháru jde jen o postup.
No … Hrajeme hodně útočný fotbal, takže obrana to má strašně těžké. V minulé sezoně jsme ve třetí lize měli nejvíce obdržených branek z mančaftů, které hrály v popředí tabulky. Samozřejmě jsme i nejvíce gólů vstřelili, to spolu souvisí, jde to ruku v ruce. Ale stejně jsme se chtěli zaměřit na to, aby obdržených gólů bylo méně, aby si brankáři také vychytali nějakou nulu. Teď se nám to v poháru nepovedlo, což mě samozřejmě mrzí. Na postup to nemá žádný vliv, ale je to škoda i pro sebevědomí defenzivního výkonu mančaftu.

Jste rád, že po přípravě s druholigovým Vyškovem je zpátky v týmu záložník Jan Ambrozek?
Jasně. Věděli jsme, že je velice důležitým článkem týmu. Už jenom kvůli tomu, že je s mužstvem sehraný a patří do něj tři roky. Na jednu stranu jsme mu všichni přáli, aby se posunul výš, ale když mu to nevyšlo, tak jsme na druhou stranu rádi, že je zase s námi. A je na něm vidět, že z toho není vnitřně zklamaný, nebere to jako nějakou svoji prohru. Ale spíš jako výzvu, aby pokračoval ve výkonech, kterými si vykopal možnost jít na zkoušku do druholigového klubu.

Kádr už máte pro novou sezonu uzavřený nebo ještě dojde k nějakým změnám?
Kádr je víceméně hotový. S panem Nezvalem jsme chtěli dlouhodobě vyzkoušet útočníka Šidlíka ze Sigmy. Ale do začátku přípravy nám ho Sigma nepustila. Minulý týden přišla s tím, že si ho můžeme zkusit. Máme ho na tréninku a rozhodneme, jestli by k nám ještě přišel. Musíme zvážit i to, jestli by měl potřební vytížení, aby třeba nepřišel jenom na lavku.

Jak je Uničov připravený na sezonu?
To ukážou první zápasy. Myslím, že jsme se připravovali svědomitě, dali jsme tomu všechno. Od sezóny máme zase vysoká očekávání, všichni v klubu. Kluci jsou si vědomi toho, že příprava nebyla jednoduchá, byla těžká. Podepsalo se to i na výsledcích, které nebyly úplně optimální, nedokázali jsme lepším mužstvům vzdorovat. Myslím, že jsme připraveni dobře. Ale musíme se oprostit od toho, abychom se sami nedostali zbytečně pod tlak, jak tomu bylo minulý rok. Tam nám to v prvních kolech svazovalo nohy, bojovali jsme o to, abychom se odpoutali od spodku. A pak nám ty body právě z úvodu soutěže chyběly k lepšímu umístění. Budu na kluky apelovat, aby se taková situace neopakovala. Do každého zápasu musíme jít s tím, že ve třetí lize může každý porazit každého.

Další články