Zde může být vaše reklama.

Posun v pořadí střelců Navrátil předhání legendy SK Sigma

Navrátil předhání legendy SK Sigma

foto: Petr Pelíšek

24. 03. 2022 - 14:17

Záložník Jan Navrátil (1990) se po návratu ze Slovácka zpět do SK Sigma Olomouc již dvakrát zapsal mezi ligové střelce. Parádním gólem rozhodl o výhře Hanáků v Karviné, pak doma proti Liberci zařídil právě on tři body pohotovou dorážkou.

A jeho dvě branky po comebacku na Hanou znamenaly pohyb v historické klubové tabulce střelců. Navrátil se odpoutal od pětadvacetigólového dua Miroslav Kouřil a Roman Sedláček, překonal Jakuba Plška (26). A jen jedna branka mu nyní chybí k dohnání Josefa Muchy, další Sigmácké legendy. Nyní je Navrátil třináctým nejlepším střelcem v prvoligové historii SK Sigma.

„Říkal jsem mu hned po zápase, že k tomu takhle budeme muset přistupovat častěji. Nebyla to ale otázka nějaké slovní kritiky, ukázali jsme si nějaké situace a já pořád tvrdím, že Honza může být ještě lepší. Má velmi dobrý fyzický fond, umí si situace najít a má v nich klid. Při gólu dokázal, reagoval velmi dobře. Za to ho musím pochválit. Ale zároveň zopakuju, že kdyby byl agresivnější v některých situacích, tak mohl přidat minimálně jeden další gól,“ uvedl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Navrátil v lednu podepsal v Sigmě kontrakt na dva roky, má tedy před sebou ještě dost zápasů na to, aby zaznamenal další posun klubovým pořadím střelců a mohl se stát dvanáctým hráčem v historii Sigmy, který v první lize překoná hranici třiceti gólů.

Další články