Zde může být vaše reklama.

Rodí se nová hvězda Největší vítězství, které jsem zažil, řekl David Zima

Největší vítězství, které jsem zažil, řekl David Zima

foto: slavia.cz

30. 10. 2020 - 13:51

Stoper David Zima (2000) byl ještě loni touto dobou pro fotbalové fanoušky v zásadě neznámou osobou. O tom, kdo to je, měli ponětí jen ti největší experti z řad příznivců SK Sigma, v akci Zimu v tom čase neviděla pořádně hrát ani většina zástupců sportovních krajských redakcí. Změnilo se to lehce až na začátku listopadu 2019, to Zima debutoval v první lize. A během roku se z něj stal jeden z největších talentů českého fotbalu. Na jaře šel ze Sigmy na hostování do Slavie, začal pravidelně hrát a získal mistrovský titul. V létě do pražského klubu přestoupil natvrdo. A hraje pořád, nyní proti Leverkusenu debutoval v Evropské lize. Během jednoho roku se z prakticky neznámého mladíka, kterému bude příští neděli dvacet let, stala jedna z opor úřadujícího mistra

David Zima nastoupil poprvé v kariéře v Evropské lize, v Edenu proti německému Leverkusenu byl v základní sestavě na svém místě stopera. „Neskutečně jsem si to užil," řekl Zima pro klubový web Slavie Praha. „Vítězství je důležité, nicméně průběh byl složitý. Hráli jsme do plných, což moc neumíme. Zápas byl hodně těžký, pomohlo nám vyloučení ve dvaadvacáté minutě, kdy jsme převzali otěže zápasu. Chvála bohu, že jsme dokázali vstřelit vítězný gól, pak jsme to dohráli,“ podotkl.

Před rokem v tomto čase debutoval ve FORTUNA:LIZE, nyní má za sebou první zápas na evropské klubové scéně a rovněž si mohl užít první vítězství v takové soutěži, navíc nad velmi silným protivníkem.  „Pro mě to bylo určitě největší vítězství, které jsem v klubové kariéře zažil. Neskutečně jsem si to užil, doufám, že to není poslední vítězství. Věřím, že i s Nice zvítězíme. Koneckonců my vlastně musíme postoupit ze skupiny, takže doufám, že to zvládneme,“ uvedl Zima.

Jeden z největších talentů tuzemského fotbalu věří, že výhra po porážkách s Midtjyllandem a Beerševou pražské Slavii pomůže.  „Doufám, že ano. Náš největší cíl je teď vyhrát nad Nice, to bude důležitý zápas vzhledem k postupu ze skupiny,“ podotkl Zima.

Další články