Zde může být vaše reklama.

Stav už měli udržet Nemůže nás to nějak ovlivnit, řekl Tomajko

Nemůže nás to nějak ovlivnit, řekl Tomajko

foto: hc-olomouc.cz

26. 01. 2021 - 18:24

Velmi dobrý výkon, ale nulový bodový zisk. Hokejisté HC Olomouc v neděli doma potrápili plzeňskou Škodovku, byli kousek od nerozhodného výsledku v řádné hrací době, ale minimálně o bod přišli po chybě minut před koncem. Smolný konec ale mančaft nesmí rozhodit. „Nedá se nic dělat, musíme jít zase do dalšího zápasu, protože jdou rychle za sebou. Nemůže nás to nějak ovlivnit,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Jak moc bolí přijít o zápas v poslední minutě?
Samozřejmě, že to bolí. Nemůžeme hráčům nic vytknout. Určitě tam byla obrovská bojovnost. Myslím si, že i hra vypadala dobře. Je to prostě škoda a hodně to bolí.

Puk v rozhodujícím okamžiku ztratil Jan Káňa. Vyčinili jste mu hodně?
Myslím, že on to ví. Asi to nemá cenu nějak řešit. Ví, že takové chyby se prostě nedělají.

Dvě branky jste inkasovali z přesilovek.
My jsme v přesilovkách také měli šance, akorát jsme je neproměnili, na konci druhé třetiny. Tam jsme měli tři obrovské šance, nedali jsme góly. A Plzeň je proměnila. Ano, soupeř byl produktivní v přesilovkách, ale nemůžeme říct, že bychom hráli oslabení vyloženě špatně.

Vrátili jste se do zápasu, stáhli manko dvou branek, už se zdálo, že dojde na prodloužení.
Byla to škoda, jednoznačně. Stav tři tři jsme měli udržet. Ale nedá se nic dělat, musíme jít zase do dalšího zápasu, protože jdou rychle za sebou. Nemůže nás to nějak ovlivnit.

První extraligový gól dal obránce Adam Rutar. Konečně tu smůlu prolomil.
Samozřejmě to je odměna za jeho práci, co dělá směrem do defenzivy. Musím říct, že střelu má výbornou, jenom to potvrdil.

Další zápas hrajete až v pátek, doma proti Zlínu. Jaký bude program v úvodu týdne, dostanou hráči nějaké volno?
Uvidíme v pátek, jestli nám to pomůže nebo ne. Těžko říct. Nejsme na to zvyklí, že by se v úterý nehrálo, bude to změna. Kluci si od toho alespoň trošku odpočinou, nějaké dva dny, aby toho měli chuť.

Další články