Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Odměna za výdrž: BK REDSTONE vyloupil Folimanku

Odměna za výdrž: BK REDSTONE vyloupil Folimanku

foto: Petr Pelíšek

22. 01. 2022 - 21:26

Ve zlepšených výkonech s poslední doby pokračovali basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko také na půdě USK Praha a tentokrát už byli úspěšní. Vysokoškoláky v dohrávce posledního kola základní části porazili 81:79 a potřetí v sezoně se mohli radovat z výhry.

Už po dvou minutách Olomoucko získalo vedení 6:0, vysokoškoláci se pak rychle dotáhli na rozdíl jediného bodu, k vyrovnání se ale nedostali a po pěti minutách prohrávali 7:12. Hráči BK REDSTONE byli aktivnější, díky zbrklému útoku přesto dovolili soupeři srovnat krok. Do vedení však Pražany ani jednou nepustili a po deseti minutách vedli 19:18, když o čtyřbodové vedení přišli v poslední sekundě čtvrtiny po trojce Westa.

Zkraje druhé periody se už celek USK k vedení probojoval, když proměnil dvě trojky v řadě a Magnas upravil na 24:21 pro domácí výběr. Hráči Olomoucka v té době na přesnou střelu z dálky stále čekali. Ujal se až devátý pokus a Feštr opět překlopil v 15. minutě skóre na stranu Hanáků. Kapitána BK REDSTONE pak podpořil také Tomsick , který dostal tým do pěti bodového vedení. Domácí pak vyrovnali, přesto Olomoucko v poločase vedlo 41:39 po závěrečném koši Vučkoviče.

Začátek třetí čtvrtiny hostům vůbec nevyšel. Po dvou minutách musel trenér Miljan Čurovič přerušit za stavu 41:46 hodně nepovedenou pasáž. V pravou chvíli zabrala dvojice Nikolič – Kněževiš a otočila skóre na 54:51. Po trojce Tomsicka to dokonce bylo 57:50 ve 28. minutě. Tyto okamžiky rozhodly o tom, že domácí prohráli i třetí desetiminutovku a do té poslední vstupovali veseleji za stavu 62:56 Hanáci.

Olomoucko bylo při chuti a ve 33. minutě po koši s faulem upravil Nikolič už na 71:58 a celek USK se dostal do hodně obtížné situace. Přesto se zvedl a dotáhl utkání do vypjaté koncovky, v níž vyrovnal na 75:75 minutu před koncem a rozhodla až těžká střela Tomsicka metr za trojkovou čárou.

Další články