Zde může být vaše reklama.

Odložený program Olomoucký futsal i vytrvalci přerušili soutěže

Olomoucký futsal i vytrvalci přerušili soutěže

foto: Petr Pelíšek

27. 03. 2020 - 21:07

Vládní nařízení týkající se epidemie koronaviru ovlinila také dvě populární amatérská olomoucká sportovní odvětví. Hrát se v plánovaných termínech nezačnou futsalové ligy, odloženy jsou také závody Velké ceny vytrvalců.

„V souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem v České republice a vládou přijatými opatřeními, rozhodl Výkonný výbor MF Olomouc prozatím o přesunutí prvních dvou jarních kol soutěže na konec června a začátek července. Případné další kroky a s tím související informace zveřejníme na tomto místě v návaznosti na další vývoj situace,“ píše se na webu olomouckého futstalu, jehož soutěže hrají na Olomoucku tisíce sportovců.

Podobně populární je také atletický seriál vytrvalců. I jeho program musel být pozměněn. Prvním závodem, který musel být kvůli nastalé situaci zrušen, je Jarní Kiosk, jenž se měl konat v neděli 15. března. Pořadatelé uvažují o náhradním termínu. Naopak bez náhrady byl jako druhý v pořadí zrušen Lesní běh – Opatovice, jehož 41. ročník se měl uskutečnit 21. března. Pravděpodobně bez nového termínu zůstane i 42. Běh Výstavištěm Flora Olomouc (3. dubna) a 49. Hranická dvacítka (4. dubna).

Další články