Zde může být vaše reklama.

Nováček je vítěz Olomoučtí futsalisté vyhráli v předstihu soutěž

Olomoučtí futsalisté vyhráli v předstihu soutěž

foto: Petr Pelíšek

19. 02. 2020 - 23:45

Báječnou sezónu prožívá tým futsalistů SK UP Olomouc. Tři kola před koncem soutěže už je nováček východní skupiny 2. ligy jasným a jistým vítězem, když ligu projel stylem start – cíl a neměl v podstatě konkurenci. Definitivu získala Olomouc drtivou výhrou nad Jakubčovicemi v předehrávce 19. kola. SK UP si prvenstvím uhrál právo postupu do nejvyšší soutěže.

Utkání se hrálo nestandardně uprostřed týdne, místo obvyklé neděle. Co domácí celek vedlo k přeložení zápasu? Chtěl udělat radost členovi týmu a poukázat na to, že i hendikepované lidé mohou dosáhnout velkých věcí! Hráči Olomouce jsou většinou studenti Univerzity Palackého v Olomouci - Fakulty tělesné kultury a sportu. „Na této fakultě máme obor Aplikovaná tělesná výchova, která se zabývá handicapovanými sportovci, jak ve školách, tak v klubech,“ řekl Nikolas Tilkeridis, předseda klubu, pro server fotbal.cz. Právě zmíněný obor vystudoval Jakub Řičica, který je součástí olomouckého týmu. Momentálně je na doktorandském studiu. Na každém zápase pomáhá jako pořadatel, ale také i na jiných funkcích. „Kuba od malička trpí dětskou mozkovou obrnou, tak jsme se rozhodli mu udělat radost a překvapení. Zaregistrovali jsme ho podle regulí SFČR a nastoupí do zápasu. Kuba za pomoci spoluhráčů provedl zahajovací výkop, poté opět za pomoci spoluhráčů vystřídal a byl po dobu celého utkání střídajícím hráčem. Tímto chceme poukázat, že pokud někdo má určitý handicap, tak se s tím dá vždy bojovat,“ zdůraznil Tilkeridis.

Olomoucký tým do utkání vstoupil trošku rozpačitě, ale po první desetiminutovce začal dávat jednu branku za druhou a krásnými akcemi vytrvale bavil sportovní halu UP. V prvním poločase už bylo prakticky rozhodnuto, SK UP vedl 6:1. Nakonec Hanáci zvítězili o deset branek a mohli začít slavit prvenství v soutěži.

„Začátek zápasu byl z naší strany nepovedený. Nechali jsme se nějak ukolébat tou atmosférou, mysleli jsme si, že to půjde samo. Ale od přibližně desáté minuty už jsme začali dominovat a pak už měli utkání pod kontrolou,“ řekl hrající trenér SK UP Olomouc Martin Janečka. Nováček soutěže vyhrál druhou ligu, kterou projel hladce a bez potíží. „Věděl jsem, že tým má obrovskou kvalitu. Ale že to bude tak, že celou dobu budeme na prvním místě, to jsem nečekal,“ podotkl Janečka.

SK UP Olomouc – Tatran Baracuda Jakubčovice nad Odrou 16:6 (6:1)

Branky: 13., 18., 19. a 40. Minx, 23., 25., 31. a 40. M. Janečka, 3., 12. a 34. Brázdil, 16. a 24. Šipka, 21. a 27. Lošťák, 39. Zapletal - 6. a 29. Vavroš, 22. Chalupa, 37. a 38. K. Molnár, 39. Richtárik. Rozhodčí: Markovský, Krupa. Diváci: 350.

SK UP Olomouc: R. Janečka, Vykydal – Zapletal, Lošťák, Skřivan, Kováč, Šipka, Fialka, Brázdil, Minx, Řičica, Lorenc, Havlíček, M. Janečka.

Další články