Zde může být vaše reklama.

Kluby zrušily tréninky Opatření zastavila fotbal, trénují jen profesionálové

Opatření zastavila fotbal, trénují jen profesionálové

foto: Petr Pelíšek

15. 03. 2020 - 15:00

Mimořádná opatření vlády a ministerstva zdravotnictví vzhledem k epidemii nákazy koronavirem významně omezila přípravu fotbalových klubů. Po přerušení soutěží do konce března většina fotbalových klubů také zrušila společnou přípravu. Trénovat pravidelně budou jen profesionálové.

„Činnost všech mládežnických týmů je do odvolání pozastavena. Dorostenecké celky mají nastaveny individuální tréninky,“ píše se v prohlášení, které prvoligový SK Sigma zaslal médiím. Prvoligové áčko a třetiligové béčko měly v pátek a o víkendu volno. „V příštím týdnu bude tréninkový režim áčka i béčka omezen, oba týmy budou mít vždy jeden trénink denně. V následujících dnech by situace měla být podobná,“ pokračuje rozhodnutí Sigmy s tím, že Andrův sportovní areál a stadion v Řepčíně budou přístupny pouze pro případné tréninkové jednotky áčka a béčka.

K podobnému opatření prostoupili i v druholigovém 1.SK Prostějov. „Tréninkový režim A-týmu bude v týdnu od 16. března probíhat podle usnesení vlády a na základě vydaných opatření. Veškerá sportovní činnost a další aktivity mládeže v rámci klubu jsou až do odvolání pozastaveny. V současné chvíli se bavíme o nadcházejícím týdnu, jaký bude plán do dalších dnů, uvidíme dle vývoje situace. Reagovat budeme operativně tak, aby bylo zajištěno bezpečí a zdraví všech členů a pracovníků klubu,“ píše se v prohlášení na klubovém webu.

Tréninkový proces a program přípravy zrušili také v divizních olomouckých klubech, tedy v 1.HFK Olomouc a FK Nové Sady. „S okamžitou platností se ruší tréninkový a zápasový proces v areálu stadionu s platností do odvolání. Situaci dále monitorujeme a v případě změny budeme obratem informovat na webových a facebookových stránkách klubu,“ sdělil 1. HFK Olomouc.

Stejní opatření zavedly prakticky všechny kluby, provoz na sportovištích se zastavil. Například ve Šternberku. „V důsledku vyhlášení nouzového stavu vládou České Republiky, je celý areál FK Šternberk uzavřen! Zrušeny jsou také tréninky mládeže i mužů. Všechny aktivity na hřišti s umělou trávou rušíme zatím bez náhrady. Toto opatření trvá do odvolání. Prosíme všechny sportovce a funkcionáře, kterých se tato opatření dotknou, ale sledovali náš web, kde budeme poskytovat aktuální informace v závislosti na aktuální situaci ve státě,“ píše se na webu FK Šternberk.

Další články