Zde může být vaše reklama.

Další odklad zápasů? Opava prý míří do karantény, ligu asi nedohrají

Opava prý míří do karantény, ligu asi nedohrají

foto: Petr Pelíšek

23. 07. 2020 - 13:45

Šaráda pokračuje. Fotbalová FORTUNA:LIGA nejspíš, tedy její skupina o záchranu, zůstane nedohraná. V mediích se objevila informace, že jeden z hráčů SFC Opava je nakažen koronavirem a klub tak musí do karantény. To vše pár hodin před výkopem dnešních zápasů 4. kola záchranářské skupiny.

"Měli hrát, mají smůlu," uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová po jednání Bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje, informuje o tom server sport.cz. "Všichni (hráči Opavy) musí jít do karantény, všichni na testy. Objednáváme je na testy, pak budou 14 dní v karanténě, potom půjdou znovu na testy. Také nařizujeme dezinfekci celého stadionu včetně masáží, rehabilitací, šaten," podotkla Svrčinová. Podle ní začal mít nejmenovaný hráč Opavy zdravotní problémy v úterý nebo ve středu, do té doby trénoval s týmem.

„Slezský FC postupuje dle manuálu Ligové fotbalové asociace. Stále čekáme na oficiální potvrzení Krajské hygienické stanice v Ostravě, do té doby se nebudeme k ničemu vyjadřovat,“ píše se ve vyjádření na webu SFC Opava.

V Opavě měla dnes hrát Sigma Olomouc. Také tento klub zatím nic nekomentuje. „Prozatím nevíme, zdali se dnešní i nedělní zápasy Skupiny o Evropu budou dohrávat či nikoliv. V tuto chvíli čekáme na bližší informace a pokyny ze strany LFA. Do té doby nebudeme nic komentovat. O dalším stavu Vás budu informovat, jakmile budeme vědět více,“ píše se v emailu, který Sigma zaslala médiím.

Pokud se liga nedohraje, nikdo z ní nebude sestupovat. A v nové sezoně bude mít osmnáct členů, nováčky budou Pardubice a Brno.

Další články