Zde může být vaše reklama.

Galavečer boxu Aspero Spider night již na začátku dubna

Aspero Spider night již na začátku dubna

foto: archiv redakce

24. 03. 2023 - 16:06

Na začátku září v roce 2020 uspořádal olomoucký boxer Petr Řezníček benefici, jejíž výtěžek šel ve prospěch dětské onkologie. Letos na tuto akci naváže Aspero Spider night, kterou pořádá olomoucký Spider box club. Uskuteční v pátek 7. dubna v kongresovém sále Regionálního centra Olomouc.

„S Petrem Řezníčkem jsme se poprvé setkali, když vymyslel galavečer na podporu dětské onkologie. Měl ale tehdy takového promotéra, že bylo jasné, že to může skončit velkým průšvihem. Tehdy jsme se dali dohromady, čtyři dny před akcí promotéra vyhodili a udělali ji sami. Bylo to náročné, nakonec se to povedlo. Všichni byli spokojení, vybrali jsme přes třicet tisíc,“ řekl Ludvík Povýšil, majitel olomouckého Spider box clubu. „A tehdy vznikla myšlenka v takových akcích pokračovat. Jenže přišla covidová omezení, takže to nešlo. A došlo na to až nyní. Chtěli bychom na to navazovat a dělat takové akce každý rok. S cílem pokaždé na pomoc někomu potřebnému a také jako propagaci olomouckého boxu,“ uvedl Petr Řezníček, olomoucký boxer a trenér Spider box clubu.

Partnerem akce je organizace Aspero. „Byli jsme na jejich galavečerech, které byly povedené, a dohodli jsme se na spolupráci. Nyní už prodáváme lístky na náš galavečer. K vidění bude čtrnáct zápasů. Startovat budou mistři republiky, reprezentanti,“ řekl Povýšil. Představí se olomoučtí boxeři Daniel Komárek, Petr Řezníček nebo Monika Langerová.

Oficiální vážení je na programu v pátek 7. dubna od 12.30 v olomoucké Galerii Šantovka. Galavečer bude mít i benefiční podtext, část ze vstupného organizátoři věnují dětské onkologii Fakultní nemocnice v Olomouci a to v programu akutní leukémie. Lístky jsou k dostání v Olomouci ve Spider Box Gymu, nebo on-line na webových stránkách asperonight.cz/vstupenky. „Cena lístků začíná na 450 korunách, všechna místa jsou na sezení,“ uvedl Povýšil.

Další články