Zde může být vaše reklama.

Basketbal Olomouc po prvním utkání vede!

Basketbal Olomouc po prvním utkání vede!

12. 04. 2019 - 22:03

Tým Basketbal Olomouc vstoupil výtečně do semifinále prvoligového play-off. Hanáci hráli doma v Čajkaréně proti GBA EU a soupeře dokázali porazit o pět bodů. Takže v sérii vedou 1:0, další duel je na programu již v neděli v Praze.

Hostům se povedl vstup do zápasu a dlouho vedli. Postupem času se Olomoučtí zvedli, zabrali, chvíli naopak vedli oni. Jenže po poločase i po třetí čtvrtině prohrávali o tři body. Ovšem závěrečná dvacetiminutovka, ta patřila domácím, kteří zvládli dramatický závěr duelu zkušeně a velmi dobře.

„My jsme si před zápasem říkali, že můžeme hrát uvolněně. Cíl, který jsme si dali, tedy uhrát postup do semifinále, ten se nám podařilo splnit. A každé takové vítězství je pro nás cenné, kluci si to určitě zaslouží. Odvedli dobrý kus práce,“ řekl trenér Michal Pekárek. „Ze začátku zápasu jsme měli trošku problém na doskoku, pak jsme zvýšili sestavu, šli jsme na tři vysoké, abychom pokryli doskok. Což se nám povedlo. Hosté nám v jedné fázi odskočili na nějakých osm deset bodů, ale dokázali jsme se do zápasu vrátit. Myslím, že poslední čtvrtinu jsme odehráli zkušeně, kdy jsme si pustili míč, dostávali jsme se do dobrých střeleckých pozicí a zaslouženě jsme vyhráli,“ podotkl Pekárek. „Soupeř kvalitu určitě má, je to jedna nula, musíme ještě jednou vyhrát. U nich to bude jistě těžké, budou na nás nachystaní, budou nás lépe znát. Ale to nemění nic na tom, že jsme rádi za první vítězství. A pokud by se nám nepodařilo vyhrát tam, tak pak to zkusíme doma,“ poznamenal.

 Basketbal Olomouc – GBA EU 82:77 (22:28 48:51 64:67)

Další články