Zde může být vaše reklama.

Basketbal Olomouc se ujal vedení v sérii

Basketbal Olomouc se ujal vedení v sérii

29. 03. 2019 - 09:15

Vydařený vstup do play-off mají za sebou košíkáři týmu Basketbal Olomouc. Doma v Čajkaréně dnes večer porazili BC Vysočina o devět bodů. Série se hraje na tři vítězství, o druhy bod budou Hanáci bojovat v neděli v Jihlavě, třetí duel pak hrají doma první dubnový pátek.

Olomoučtí šli v úvodu do vedení, ale pak se podařilo hostům srovnat. To bylo ovšem jen na chvíli a po první čtvrtině měli domácí šestibodový náskok. Druhá desetiminutovka byla ještě o něco vyrovnanější a vedení se smrsklo jen na jediný bod. Potom však domácí přidali a po třetí čtvrtině vedli o devět bodů. A stejným rozdílem pak vyhráli celý zápas.

„Myslím si, že to byl typický zápas play-off. Vysočina hraje tímto způsobem, je to hodně tvrdé, jsou nepříjemní na doskoku, s tím jsme měli hlavně v prvním poločase problém. Ve druhém poločase se to trošku zlepšilo. Na nedělní zápas se musíme lépe připravit. Chce to větší klid při zakončení některých akcí, známe slabiny soupeře a snažili jsme se je využít. Ale někdy jsme akce zahrávali zbytečně zbrkle. Takže když tohle zlepšíme, tak jsme schopni venku zahrát dobrý zápas. A pokusit se zvítězit, abychom sérii doma příští pátek dohráli. Určitě to nebude nic jednoduchého, soupeř je to těžký, hraje se typické play-off, nikdo si nic nedaruje a je to hodně tvrdé," řekl Michal Pekárek.

Basketbal Olomouc - BC Vysočina 80:71 (24:18, 41:40, 62:53)

Další články