Zde může být vaše reklama.

Česko-slovenský pohár Basketbalisté BK REDSTONE čtvrtfinále prohráli

Basketbalisté BK REDSTONE čtvrtfinále prohráli

foto: Petr Pelíšek

14. 02. 2024 - 22:44

První utkání ve finálovém turnaji Česko-slovenského poháru basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nevyšlo. Čtvrtfinálový duel proti levickým Patriotům prohráli 68:76, navíc od konce třetí čtvrtiny hrálo bez zraněného kapitána Lukáše Feštra. V prvním zápase o 5. až 8. místo nastoupí zítra od 14 hodin proti Komárnu.

Vyrovnaný začátek ukončil za stavu 12:12 oddechový čas Olomoucka, který ale více pomohl úřadujícím slovenským šampionům. Rychle zaznamenali pět bodů v řadě, na které odpověděl tříbodovou akcí Žák, pak už ale bodovaly pouze Levice a díky tomu Hanáci prohrávali 15:24. Nedařilo se jim hlavně na útočné polovině, kde proměnili pouze šest z dvaceti pokusů.

Na začátku druhé čtvrtiny tým BK REDSTONE snížil na 20:24, o další korekci výsledku se však připravili sami několika ztrátami, útočnými fauly a menší koncentrací v obraně, kde zůstávali volní střelci soupeře. Na konci 17. minuty tak Patrioti opět vedli 36:24 a ani pak nepolevili. V poločase Olomoucko prohrávalo 29:43, když proměnilo jen dvě trojky proti sedmi levickým.

Také v dalších pěti minutách se rozdíl mezi soupeři držel na čtrnácti bodech, snahy českého týmu o stlačení ztráty pod deset bodů narážely na dobrou střelbu slovenského soka z dálky. Ve 28. minutě se to už povedlo po sérii sedmi bodů v řadě. Za stavu 48:56 ale po zranění odkulhal z palubovky Feštr a ze střídačky sledoval, jak jeho tým prohrává 50:59 po třiceti minutách.

Na začátku poslední čtvrtiny Olomoucko střetnutí pořádně zdramatizovalo, když se po sérii šesti bodů přiblížilo na 56:59 a několikrát mělo šanci snížit na rozdíl jediného koše. Necelých pět minut před přesto Kněževič dlouhou trojkou poslal Levice do sedmibodového vedení a dostal soupeře do neřešitelné situace.

Další články