Zde může být vaše reklama.

Budou hrát pohár Basketbalisté BK REDSTONE hlásí posily ze zámoří

Basketbalisté BK REDSTONE hlásí posily ze zámoří

foto: Petr Pelíšek

15. 08. 2023 - 13:35

Dvě nové tváře do kabiny basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko dorazí ze Spojených států. A to jak na hráčskou soupisku, tak také do realizačního týmu. Další hanáckou novinkou je definitiva účastí v evropském poháru.

Nováčkem na rozehrávce je Marcus Shaver, pod koš přichází 203 centimetry vysoký Chris Cokley. „Marcuse po studiích čeká první profesionální angažmá. V posledních třech sezonách hrál NCAA v týmu Boise State Univerzity a patřil do základní sestavy. Chris se už zkušený hráč, v Evropě nebude poprvé. Má za sebou například na Ukrajině a ve slovenském Lučenci,“ potvrdil angažování nových basketbalistů generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda.

Ze zámoří bude také asistent trenéra Andyho Hipshera Carter Vance který přichází z univerzitního týmu Arkansas State.

„Vedle role asistenta povede také tým Olomouce v první lize a bude mít přehled o výkonosti mladých hráčů. Od začátku jsme chtěli, aby se oba týmy prolínaly i prostřednictvím trenérů, což teď nastane,“ uvedl prezident BK REDSTONE Michal Pekárek. „Na Cartera máme dobré reference od samotných hráčů, kteří s ním individuálně trénovali na rozvoji dovedností. I to bude to součást jeho práce v našem klubu,“ dodal Pekárek.

Hned na pět soupeřů narazí v úvodní fázi Alpe Adria Cupu basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Kvalitu Hanáků postupně prověří poslední finalista soutěže BC GGMT Vienna, rumunský celek SCM Winsed Swiss Mozzart Bet Temešvár, BC Geosan Kolín, chorvatský tým KK Dubrava a slovinský klub KK Ilirija.

„Letos se soutěž bude hrát v trochu jiném systému, v základní skupině odehrajeme hned deset zápasů a to bude docela náročné. Ale bude to pro všechny zajímavá konfrontace s evropským basketbalem. Hráče to výkonnostně posune,“ předpokládá prezident BK REDSTONE Michal Pekárek.

V minulém ročníku Alpe Adria Cupu Olomoucko ze skupiny nepostoupilo, v tom novém mají další možnost pokusit se o postup do play – off. „O soupeřích toho zatím moc nevíme. Silná bude určitě Vídeň, která naposledy prohrála až ve finále. Kvalitní budou Chorvaté i Rumuni. Se slovinskou Ilirií jsme hráli, máme možnost jí oplatit porážku z minulého ročníku, která nás stála postup,“ říká Pekárek.

Další články