Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE jdou proti Slavii

Basketbalisté BK REDSTONE jdou proti Slavii

foto: Petr Pelíšek

26. 01. 2024 - 17:40

Do nadstavbové části Kooperativa NBL vstupují basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko z jedenáctého místa a ztrátou jediného vítězství na 9. a 10. příčku. Právě z těchto pozic se bude postupovat do předkola play – off. Prvním soupeřem bude v sobotu od 18 hodin pražská Slavia, která v základní části dokázala v Čajkaréně vyhrát 102:100 po prodloužení.

„Na konci základní části se nám podařilo urvat tři ze čtyř zápasů a na to bychom chtěli navázat. Slavia je ve složité situaci, musí dohánět ztrátu několika výher a musí vyhrávat. Budou bojovat ze všech sil, na to potřebujeme být připravení,“ předpokládá trenér Olomoucka Andy Hipsher.

Pražené v základní části prohráli devatenáct zápasů z dvaadvaceti. Často je trápila marodka, ve svém středu ale mají několik kvalitních hráčů, kteří se nedají podcenit. Lídrem je především Lesley Warner, třetí nejlepší střelec ligy, nebezpečné je také řecké křídlo Ioannis Agravanis. I proto Olomoucko potřebuje zopakovat kvalitní výkony z posledních utkání.

„Třeba v posledním ligovém zápase v Písku jsme hráli dobře. Plnili jsme pokyny, které jsme si stanovili. Od začátku do konce každý odvedl to své, abychom vyhráli,“ nabízí recept Amin Adamu.

Další články