Zde může být vaše reklama.

Český pohár Basketbalisté BK REDSTONE jsou v osmifinále

Basketbalisté BK REDSTONE jsou v osmifinále

foto: Petr Pelíšek

05. 12. 2023 - 20:53

Basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko postoupili do osmifinále Českého poháru. V Opavě zvítězili nad prvoligovou rezervu slezského týmu 91:84. V dalším dějství soutěže je 10. ledna čeká Ostrava.

Hosté nastoupili s obvyklou základní sestavou složenou ze zahraničních hráčů a rychle šli do vedení. Platilo to ale pouze do šesté minuty, v níž Slezané otočili skóre a po sérii 11:2 vedli 25:21 po úvodní čtvrtině.

Opavské basketbalové naděje nadšeně bojovaly o nečekaný výsledek a pět minut před pauzou měli na své straně náskok osmi bodů. Pak tým BK REDSTONE přitlačil a dokázal ztrátu vymazat. V poločase vedl 39:38, když skóre překlopil trojkou kapitán Feštr.

Ani ve třetí desetiminutovce se hosté nedokázali výrazněji prosadit . Ve 25. minutě vedli jen o tři body a do poslední části vstupovali za stavu 63:58 s vědomím, že zdaleka není o postupujícím do dalšího kola rozhodnuto.

Na začátku poslední čtvrtiny Opava udeřila a ve 33. minutě se opět dostala do vedení (67:65). Nečekaná přetahovaná vrcholila v závěru. Necelé tři minuty před koncem Olomoucko vedlo o dva body, Štěpánek ale z trestných hodů vyrovnal. Pak se však z dálky trefil Feštr a jeho trojku podpořil smečí Bailey. Když na začátku poslední minuty natáhl hostující náskok na sedm bodů McBrayer, domácí uznali porážku.

Další články