Zde může být vaše reklama.

Národní pohár Basketbalisté BK REDSTONE jsou ve čtvrtfinále

Basketbalisté BK REDSTONE jsou ve čtvrtfinále

foto: Petr Pelíšek

10. 01. 2024 - 20:30

Do čtvrtfinále Českého poháru postoupili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko, kteří v domácím prostředí porazili 85:79 Ostravu a jsou krok od startu ve finálovém turnaji. Poprvé se na palubovce představila olomoucká posila Chris Vogt, který při své premiéře pomohl novým spoluhráčům pěti body.

V úvodních minutách domácí drželi těsné vedení, Ostrava se ovšem postupně dostala do tempa a v 6. minutě vedla po trojce Majerčáka 17:11. Hanáci se snažili svůj deficit stáhnout, vyrovnat se jim ale do konce čtvrtiny nepodařilo a první část utkání prohráli těsně 19:21.

Ve 12. minutě Adamu otočil skóre ve prospěch Olomoucka a o dvě minuty později si už za stavu 30:26 bral oddechový čas ostravský kouč Adam Choleva. Pauza Nové huti prospěla. Olomoucko sice ještě v 17. minutě vedlo o bod, koncovku poločasu ale nezvládlo a tomu odpovídal stav 36:42 po dvaceti minutách.

Ve třetí čtvrtině na sebe upozornil nový hráč domácí sestavy Chris Vogt, který čtyřmi body v řadě otočil na 49:48 a dodal duelu nový náboj. Protivníci se pravidelně střídali v těsném vedení, do poslední části vystupovaly týmy za stavu 62:58 pro Ostravu.

BK REDSTONE dokázal skóre opět otočit a ve 37. minutě byl za stavu 77:71 blíže k postupu. Nová huť ještě dokázala vyrovnat, následující domácí série pěti bodů v řadě už ale určila postupujícího mezi nejlepším osm týmů soutěže.

Další články