Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE jsou ve Final4

Basketbalisté BK REDSTONE jsou ve Final4

foto: Petr Pelíšek

21. 02. 2024 - 21:28

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko si zahrají o celkové vítězství v Alpe Adria Cupu. V předposledním utkání základní skupiny vyhráli v Kolíně 83:66 a s předstihem si zajistili postup do finálového turnaje pro čtyři nejlepší týmy soutěže.

Na vedení Olomoucka 5:0 domácí rychle odpověděli a srovnali výsledek, to samé si soupeři zopakovali ve chvíli, kdy hosté odskočili na 13:6, a po dalších dvou minutách bylo vyrovnáno. V osmé minutě po trojce Novotného šel poprvé do vedení Kolín, ani ten se však neradoval dlouho a první čtvrtiny přece jen vyhráli hosté 22:18.

Ve druhé desetiminutovce basketbalisté BK REDSTONE ani jednou nepustili svého soka do vedení, větší náskok si přesto nedokázali vypracovat, i když ve dvou případech měli možnost získat dvouciferné vedení. Jednou se o šanci připravili ztrátou, podruhé ukvapenou střelou, i tak v poločase vedli 39:35 a byli dvacet minut od postupu do Final4.

Na začátku druhého poločasu hosté rychle získali náskok sedmi bodů. I v této situaci si polabský tým věděl rady a ve 27. minutě snížil až na 45:46, a kdyby Halada zakončil následný nájezd, mohl mít na své straně i vedení. Nestalo se, a do poslední části vstupovalo s lehkým náskokem 55:51 Olomoucko.

Osm minut před koncem se při nerozhodném výsledku 57:57 začínalo od začátku, poslední minuty ale patřili BK REDSTONE. Náskok Hanákům vrátil pěti body v řadě Townsend a pak dal dvě trojky za sebou Feštr a zařídil vedení 69:59 pět minut před koncem. Až pak domácí rezignovali a v koncovce usnadnili Olomoucku cestu za postupem.

Další články