Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE končí sezónu prohrou

Basketbalisté BK REDSTONE končí sezónu prohrou

foto: Petr Pelíšek

13. 04. 2023 - 10:30

V poslední utkání soutěžního ročníku hráli basketbalisté BK REDSTONE Olomouc v Praze na Folimance proti USK. Hanáci nastoupili bez několika opor, po poločase vedli, ale nakonec byli poraženi.

Olomoučtí nemínili dát USK jeho patnáctou výhru v řadě a také první bez porážky zvládnutou nadstavbu zadarmo, ale bez opor Kněževiče, Vučičeviče, Halady a Welsche nezvládli účinně bránit a na pražské Folimance padli 104:91, čímž jim jako prvnímu ligovému celku skončila letošní sezona, završená stejně jako loni na jedenácté příčce. Olomoucko se díky přísunu trojek drželo v úvodní čtvrtině v popředí a ještě ve druhé se s USK přetahovalo o vedení, když do půle zvládlo 11 trojek proti 7 soupeře. Jenže po změně stran už nedokázalo odolávat domácímu  tlaku.

„Před utkáním jsme měli hodně problémů se zraněním a nemocí hráčů. Chybělo nám tedy příliš hráčů na takovéto utkání. Hráli jsme statečně a chytře po většinu utkání. Když si Friday udělal pátý faul, už jsme neměli ani jeho v rotaci a bylo to o to těžší. Pár minut bez něj jsme udělal příliš mnoho chyb a to bylo moc. Nakonec jsme hráli dobré utkání a přeji vše nejlepší USK v další fázi soutěže,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Bohužel jsme prohráli, ale tím, čím jsme se chtěli prezentovat, jsme se až na nějaké úseky prezentovali. V prvním poločase jsme měli problémy s útočným doskakováním soupeře. Nezvládli jsme začátek druhého poločasu, ale byli jsme reálně ve hře o vítězství. Bohužel to nestačilo. Pro nás sezona končí a přeji USK vše nejlepší v předkole,“ uvedl Lukáš Feštr, rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko.

USK Praha – BK REDSTONE Olomoucko 104:91 (17:24, 46:49, 77:65)

Nejvíce bodů: Böhm 24, Okauru 17, Švec 14 - Pipkins 33, Feštr 20, Friday 14.

Další články