Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE mají čtvrtou výhru do řady

Basketbalisté BK REDSTONE mají čtvrtou výhru do řady

foto: Petr Pelíšek

22. 11. 2023 - 21:03

V dobrých výkonech v Alpe Adria Cupu pokračovali basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko také v utkání proti Kolínu. Soupeře porazili 113:88 a oplatili mu předchozí porážku v lize. V evropské soutěži mají bilanci čtyř výher a jediné porážky.

Domácí neměli ideální začátek a rychle prohrávali, Adamu navíc v rychlém sledu nasbíral dvě osobní chyby. Od stavu 5:7 ovšem Hanáci zabrali a otočili výsledek po sérii osmi bodů v řadě. Kolín sice po trojkách Číže a Stegrauera vyrovnal na 17:17, koncovka čtvrtiny ovšem vyšla lépe domácím, kteří před začátkem druhé části vedli 23:21.

Do té vstoupili sérii sedmi bodů a vytvořili si zajímavý náskok 30:21. Hosté přesto dokázali odpovědět a po patnácti minutách Goga pěti body v řadě snižoval na 31:34. Olomoucku pak výrazně pomohl Žák. V rychlém sledu zaznamenal osm bodů a pomohl týmu v získání dalšího nadějného osmibodového vedení. Svého spoluhráče pak podpořil také Bailey a výsledkem byl stav 60:45 po dvaceti minutách.

Dobrou pohodu si hráči Olomoucka přinesli z kabiny také do třetí čtvrtiny a po dalších čtyřech minutách už vedli o dvacet bodů, když na 69:49 upravil Adamu. Basketbalisté BK REDSTONE byli i nadále při střelecké chuti, Bailey se už do konce třetí periody dostal na třiadvacet bodů a tomu odpovídalo skóre 87:68 po třech hracích obdobích.

V poslední části se už jen čekalo na okamžik, kdy domácí pokoří stobodovou hranici. Po čtyřech minutách se o to z trestného hodu postaral Bailey. Olomoucko se nakonec propracovalo k nejvyššímu vítězství v dosavadním průběhu sezony, když soupeře porazilo pětadvacet bodů.

„Až na úplný začátek jsme odehráli dobrý zápas. Dařilo se střelcům, byli jsme produktivní a hráli týmově. V nasazeném trendu jsme pokračovali i po pauze, to bylo důležité. Soutěž máme dobře rozehranou, snad to vydrží,“ uvedl Andy Hipsher, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Utkání nám vyšlo, soupeře jsme v útoku dokázali rozebrat. Střelecky se nám dařilo, už do poločasu se podařilo získat klíčový náskok. Škoda, že se nám tak nedaří i v lize. V té bychom potřebovali zabrat,“ řekl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE Olomoucko.

Další články