Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE mají nového trenéra

Basketbalisté BK REDSTONE mají nového trenéra

foto: bkredstone.cz

31. 10. 2022 - 20:18

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko mají nového trenéra. Po špatném vstupu do nového soutěžního ročníku u týmu před časem skončil Miljan Čurovič. Dnes vedení klubu oznámilo jméno nového kouče, Hanáky povede Tihomir Bujan. Chorvatský trenér se do Kooperativa NBL stěhuje ze Slovenska, kde vedl Handlovou, se kterou se dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Do BK REDSTONE Bujan přichází s cílem zvednout výkony Hanáků. „Měnit v rozehrané soutěži trenéra není nikdy jednoduché. Nechtěli jsme nic uspěchat, a proto vše chvíli trvalo. Vyplatilo se to, protože přichází zkušený trenér, který má za sebou úspěšné sezony a myslíme si, že jeho práce přinese výsledky, které si přejeme,“ potvrdil příchod Bujana prezident BK REDSTONE Olomoucko Michal Pekárek.

Rodák ze Záhřebu trénuje od roku 1990, v průběhu své kariéry působil především v Chorvatsku. V roce 2005 byl chorvatským trenérem roku. Na konci roku 2018 začal trénovat slovenskou Prievidzu, kterou převzal po špatném rozjezdu sezony a dotáhl tým až do ligového finále. Čtyři sezony působil jako asistent u gruzínské reprezentace. Od roku 2020 byl na pozici šéftrenéra mládeže KK Zadar. V létě se vrátil k mužskému basketbalu, když přijal nabídku trénovat slovenský celek MBK Baník Handlová.

„Hráči v období, kdy jsme trenéra hledali, pracovali dobře, nic nezanedbali. S novým koučem přichází také další impuls do jejich práce, i proto věříme, že naše hra půjde nahoru,“ doufá Pekárek.

Další články