Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE mají třetí výhru

Basketbalisté BK REDSTONE mají třetí výhru

foto: Petr Pelíšek

15. 11. 2023 - 21:44

V evropském poháru se basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko daří. Vyhráli v něm již tři zápasy v řadě. V chorvatské Dubravě zvátězili po zlepšeném výkonu ve druhém poločase 91:88 a v neúplné tabulce skupiny B se posunuli na první místo.

Už začátek zápasu naznačil, že domácí celek rád střílí z dálky a v 5. minutě vedl 13:6, když stačil proměnit tři trojky z pěti pokusů. Další nebezpečí hrozilo Olomoucku z podkošového prostoru, kde operoval zkušený Karahodžič a jen v první čtvrtině zařídil deset bodů svého týmu. Ostatní hráče si ale hosté dokázali pohlídat a díky tomu upravili stav na 20:23 po první čtvrtině.

Dubrava v rozmezí 12. a 14. minuty dokázala potrestat hostující ztráty a menší úspěšnost na obranném doskoku a odskočila na 37:25, na což kouč Andy Hipsher reagoval oddechovým časem. Hráči BK REDSTONE dokázali kontrovat po samostatných akcích, přesto v poločase vedl chorvatský celek 50:41, když po týmových kombinacích proměnil otevřené střely.

Do druhého poločasu vstoupili basketbalisté Olomoucka s velkou razancí a výsledek se rychle dostavil. Domácí během několika minut přišli o nadějné vedení a ve 25. minutě Bailey otáčel na 54:53 po ukázkové smeči. S náskokem jediného bodu vstupovali hosté za stavu 63:62 také do poslední periody.

Oba soupeři se ve čtvrté desetiminutovce dostali několikrát do vedení, ani jeden však nezískal větší náskok a vítěze určila až poslední minuta. Za stavu 84:83 natáhl vedení Olomoucka trojkou Adamu a vzápětí na koš Karahodžiče odpověděl přesnými trestnými hody Hemphill. Stejný hráč pak v úplném závěru udržel pevnou ruku a z dalších šestek reagoval na předchozí trojku Dubravy. Výhra byla na světě.

Další články