Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE míří do Final Four

Basketbalisté BK REDSTONE míří do Final Four

foto: Petr Pelíšek

24. 01. 2024 - 20:55

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko se výrazně přiblížili k postupu do finálového turnaje Alpe Adria Cupu. Hanáci doma po dobrém výkopu porazili chorvatský KK Dubrava 89:77.

Už první minuty ukázaly, že hosté mají o postupovou příčku velký zájem. Dorazili v kompletní sestavě a na začátku zápasu šli do vedení. Olomoucko ale dobře bránilo, získávalo míče a dokázalo výsledek otočit. V polovině 8. minuty vedli domácí 17:12 a první čtvrtinu nakonec ovládli v poměru 21:18.

V dobrém výkonu pokračovali také v následujících minutách a po trojce Adamua poprvé za stavu 30:20 měli k dispozici dvouciferné vedení. Pět minut před pauzou Dubrava dokonce prohrávala o dvanáct bodů. Chorvaté sice polovinu své ztráty umazali, přesto Hanáci vedli po dvaceti minutách 46:39, přestože v prvním poločase proměnili jedinou trojku.

Po pauze Olomoucko opět na chvíli odskočilo na větší rozdíl, přesto ve 28. minutě Dubrava ztrácela jen osm bodů a měla míč ve svém držení. Po ztrátě ovšem Townsend trefil důležitou trojku a i proto domácí vedli 68:58 v okamžiku, kdy startovala poslední desetiminutovka.

Po necelé minutě Dubrava snížila na 63:68 a rozpoutala se velká bitva. Chorvaty vedl střelecky aktivní Ročak, BK REDSTONE odpovídal týmovým výkonem a po trojce Klepače ve 33. minutě vedl 79:66. Chorvatský celek se ale opět dokázal přiblížit až na rozdíl sedmi bodů. Pak ovšem trefil nesmírně důležitou trojku Adamu a po dalším koši stejného hráče z nájezdu, bylo rozhodnuto.

„Věděli jsme, že proti nám bude stát kvalitní soupeř, který měl také postupové ambice. Tomu odpovídala naše obrana.  Pod vlastním košem jsme odvedli dobrou práci, získali jsme patnáct míčů. Dokázali jsme střílející hráče zdvojovat, byl to týmový výkon. Výrazně se prosadil pouze třicetibodový Ročak, ostatní se podařilo uhlídat. O postupu ještě rozhodnuto stoprocentně není, máme ale dobrou pozici a věřím, že se do finálového turnaje dostaneme,“ uvedl kouč BK REDSTONE Andy Hipsher.

Další články