Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE nepřekvapili Pardubice

Basketbalisté BK REDSTONE nepřekvapili Pardubice

foto: Petr Pelíšek

30. 12. 2023 - 21:27

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko se s letošním rokem rozloučili porážkou. Dvě krátké pasáže v první a třetí čtvrtině je připravily o úspěch v Pardubicích. Výpadek z první čtvrtiny dokázali napravit, dvoucifernou ztrátu z třetí čtvrtiny už ale nevymazali a prohráli 82:92.

Totálně nepovedený začátek zápasu v Pardubicích poslal basketbalisty Olomoucka už ve 4. Minutě do dvouciferného deficitu. Za stavu 0:10 se ale dvakrát prosadil McBrayer, kterého střelami z dálky podpořil Feštr. Po skvělé pasáži Hemphill snížil na 14:15 a dvě minuty před pauzou poslal hosty poprvé do vedení Bailey. Pardubice nenašly odpověď a Hanáci díky tomu vedli po deseti minutách 21:19.

Basketbalisté BK REDSTONE si dokonce ve 14. minutě vypracovali vedení 31:26, Východočeši ale rychle vyrovnali a pak se oba protivníci několikrát vystřídali ve vedení. V závěru druhé periody domácí vedli 49:48, a protože Adamu poslední střelu neproměnil, šly do kabiny s minimálním náskokem Pardubice.

Druhý poločas zahájil čtyřbodovou akcí Vyoral, domácí navíc přidali v obraně a ve 24. minutě vedli 58:52 a přinutili Olomoucko brát oddechový čas. Ani to nepomohlo, protože hosté nezlepšili zakončení. Často volili těžké střely a po třiceti minutách prohrávali 58:71, když ve třetí části zaznamenali pouze deset bodů.

Tým Olomoucka se ovšem dokázal zvednout a pět minut před koncem ztrácel za stavu 72:76 jen čtyři body. Pak ale proměnili těžké trojky Chatman a Vyoral, díky kterým domácí vyrovnanou koncovku zvládli.

„Dávám kredit Pardubicím, hrály výborně, ale chtěl bych ocenit i své hráče. Bojovali jsme, což je velmi důležité, jsem opravdu pyšný. Rozhodující úsek se odehrál ve třetí čtvrtině, kdy si Pardubice vytvořily náskok 15 bodů, což už se těžko stahuje. Ve čtvrté čtvrtině jsme sice snížili na rozdíl 4 bodů, měli jsme ještě šanci, ale Chatman poté trefil trojku z rohu hřiště, což byl okamžik, který už nás dostal mentálně dolů,“ řekl Andrew Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Pardubice - BK REDSTONE Olomoucko 92:82 (19:21, 49:48, 71:58)

Nejvíce bodů: Chatman 24, Šafarčík 16, Škifič 14 - McBrayer 19, Bailey 17, Feštr 16.

Další články