Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE nestačili Opavě

Basketbalisté BK REDSTONE nestačili Opavě

foto: Petr Pelíšek

19. 01. 2023 - 09:36

Basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nevyšel druhý zápas na palubovce favorita v řadě. Tentokrát prohráli v Opavě, kde byl nad jejich síly vicemistr.

Zápas Opavané ovládali takřka od startu. První čtvrtinu vyhráli díky pěti trojkám a také s pomocí pěti ztrát hostů 29:17, načež ve druhém dějství tlačili náskok až k hraně 20 bodů. Po poločase 57:41 bylo hotovo, zvlášť když i třetí čtvrtina skončila 26:8.

„Domácí byli lepším týmem. My máme v sestavě nové hráče, kteří ještě nejsou s týmem sehraní a to bylo proti silné Opavě hlavním důvodem naší prohry. Zaostali jsme rovněž v doskoku a ve střelbě za tři body. Hodně rychle jsme pustili Opavu do náskoku a už jsme se do utkání nedostali,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Bylo to pro nás hodně náročné utkání hlavně fyzicky. Opava je zkušeným a sehraným týmem,o čem svědčí obrovské množství asistencí. Domácí už v první čtvrtině odskočili a nakonec zaslouženě vyhráli o více než třicet bodů. My se musíme dívat dopředu, čeká nás utkání s Ústím, ve kterém chceme uspět, uvedl Goran Vučičevič, křídlo BK REDSTONE Olomoucko.

Opava – BK REDSTONE Olomoucko 105:73 (29:17, 57:41, 83:49)

Nejvíce bodů: Mokráň 19, Kouřil 16, Farský a Šiřina po 15 - Vučičevič 22, Williams 15, Moten 10.

Další články