Zde může být vaše reklama.

Česko-slovenský pohár Basketbalisté BK REDSTONE nezvládli koncovku

Basketbalisté BK REDSTONE nezvládli koncovku

foto: Petr Pelíšek

15. 02. 2024 - 20:37

V nebývalou bitvu se proměnil duel o páté až osmé místo Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru basketbalistů, v němž tým Komárna vedl pouhých 198 sekund, přesto se po zvládnuté koncovce radoval z triumfu 68:66 nad BK REDSTONE Olomoucko. Hanáci vedli téměř sedmatřicet minut, ale konec jim nevyšel. V pátek si od 10 hodin zahrají proti Handlové o 7. místo.

Od úvodního rozskoku bylo zřejmé, že oba týmy budou preferovat útok a rychlé zakončení. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. Olomoucko dokázalo otočit z 2:6 na 9:6, pak ale inkasovalo šest bodů v řadě. S odpovědí za tři body přispěchal Feštr a jeho příkladem se řídili i spoluhráči, kteří nakonec v poměru 22:15 ovládli první čtvrtinu.

Náskok sedmi bodů drželi basketbalisté BK REDSTONE ještě ve 14. minutě po koši McBrayera, o čtyři minuty později však na 30:30 vyrovnával Páleník. Na stranu Olomoucka skóre okamžitě překlopili trojkami Townsend a Adamu a přispěli k příznivému stavu 38:32 po první půli.

Také po pauze byli Hanáci neustále ve vedení. Soupeř se několikrát dotáhl na rozdíl koše, v takových situacích si ale pomohli úspěšnou střelbou z dálky. Od poloviny čtvrtiny se až do začátku 30. minuty bodově odmlčeli, přesto po poslední fáze utkání vstupovali za stavu 54:49.

Ve 33. minutě Žák upravil na 62:53, Komárno ovšem dokázalo zabrat. Dvě minuty před koncem snížilo na 64:66 ve chvíli, kdy musel po pátém faulu odstoupit Vogt. Osm sekund před koncem otočil skóre na stranu slovenského celku tříbodovou akcí Nuhu a protože se Olomoucko o poslední střelou připravilo překročením dovoleného času na rozehrávku, radovali se z výhry hráči Komárna.

„Byly tam od nás chyby v průběhu celého zápasu, laciné ztráty, nedokázali jsme si vytvořit dobré střely a v té koncovce jsme měli k dispozici tři nestřelecké fauly, bráníme patnáct vteřin, můžeme v klidu faulovat a vyvrcholí to tak, že dostaneme koš s faulem. To jsme prostě hlupáci, podřezali jsme si pod sebou větev sami. Pokud jde o můj včera zraněný kotník, tak jsem rád, že jsem to odehrál. Kdo mě viděl dnes ráno, jak jsem se belhal na snídani, řekl by, že nebudu hrát ani za týden, ale prostě klasika - zatejpovalo se to, do toho nějaké prášky na bolest a jdete to oddřít. Jinak tohle je skvělý turnaj a za mě je hodně prestižní, že jsme se sem dostali, i když naše sezona není ideální. A ač jsem byl nalomený spíš nehrát, tak jsem si po snídani řekl, že to zkusím, abych si to později nevyčítal. Taky jako kapitán musím jít příkladem,“ řekl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE.

Další články