Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE nezvládli závěr

Basketbalisté BK REDSTONE nezvládli závěr

foto: Petr Pelíšek

17. 01. 2024 - 21:09

To byl pech. Až v poslední vteřině ztratili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko výborně rozehrané utkání Alpe Adria Cupu ve Vídni. S rakouským týmem prohráli 92:94, přestože ve druhém poločase vedli až o šestnáct bodů.

Střetnutí bylo v prvních devíti minutách vzácně vyrovnané, až v závěru zahajovací čtvrtiny Vídeň lehce odskočila, víc než na průběžný výsledek 26:21 ji chvilkové vzepětí nestačilo. Ve druhé části byli lepší hráči BK REDSTONE a dokonale svého protivníka zaskočili. Své manko rychle vymazali a pak si sami začali budovat zajímavý náskok. Necelé dvě minuty před koncem poločasu po tříbodové akci McBrayera vedli už o jedenáct bodů, družstvo z rakouské metropole však dokázalo upravit na 45:50 po dvaceti minutách.

Bezprostředně po přestávce Vídeň snížila na 47:50, pak se ale ukázal Feštr, který dal tři trojky v řadě. Přidal se také Adamu a po velké kanonádě Olomoucko vedlo ve 24. minutě 68:52 a měli k dispozici náskok šestnácti bodů. Domácí se ovšem neuvěřitelně zvedli, do konce čtvrtiny snížili na 73:76 a postarali se o drama v koncovce.

Basketbalisté Vídně pokračovali v náporu a dočkali se odměny ve 36. minutě a po trojce Siriščeviče po dlouhé době vedli. Olomoucko ještě několikrát otočili skóre ve svůj prospěch, naposledy na začátku závěrečné minuty po koši Žáka. Dvanáct vteřin před koncem měli Hanáci íč ve svém držení, po ztrátě ale museli faulovat a vše se tři vteřiny před koncem vrátilo pod koš hostů, kde divokým střeleckým pokusem odšpuntoval vídeňské oslavy Vujoševič.

Další články