Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE otočil zápas na Slavii

Basketbalisté BK REDSTONE otočil zápas na Slavii

foto: Petr Pelíšek

03. 01. 2024 - 20:44

Skvělý výsledek uhráli v letošním prvním soutěžním utkání basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V pravý čas ukončili sérii pěti porážek v řadě. Na palubovce pražské Slavie vyhráli 90:81, přestože téměř třicet minut prohrávali. V poslední čtvrtině ale protivníka zaskočili a odskočili svému soupeři na rozdíl dvou výher.

Ve třetí minutě sice zařídil Olomoucku těsné vedení trojkou Adamu, jinak ale byla vepředu Slavia. Při přechodu do útoku udělala méně chyb a od stavu 17:14 pořádně trápila svého soupeře. Chvílemi dokonce vedla až o třináct bodů a tuto ztrátu dokázal Feštr z trestných hodů pouze snížit na 16:27 po úvodní čtvrtině.

Na začátku druhé části zapsal už třetí osobní chybu Bailey a musel střídat, jeho spoluhráči ale odehráli povedenou pasáž a ve 14. minutě stáhli až na 29:32 a dostali se na dostřel. Následovaly ale ukvapené střely a laciné ztráty na útočné polovině, po nichž domácí opět získali dvouciferný náskok. Hanákům ale patřila koncovka čtvrtiny. Na 38:45 snížili posledními pěti body poločasu.

Basketbalisté BK REDSTONE i v okleštěné sestavě bojovali o obrat. Ve 29. minutě dokonce McBrayer snížil až na 62:64, po následných protestech, že soupeři navíc neodpískali faul, dostal technickou chybu. Slavia toho využila a před poslední částí vedla 67:62.

Na začátku závěrečné periody se BK REDSTONE rychle dostal na rozdíl jediného bodu. Čtyřikrát za sebou pak sice nevyužili možnost otočit výsledek, ve 34. minutě se to ale Baileymu přece jen povedlo a vzápětí zařídil vedení Olomoucka 72:69 Klepač z brejku. Hosté se propracovali až k vedení 78:69 po sérii dvanácti bodů v řadě, a na to už sesypaní hráči Slavie nebyli schopni reagovat.

„Byl to mimořádně soutěživý zápas mezi dvěma týmy, které opravdu bojovaly o vítězství. Slavia vyhrávala ze začátku, ale naši hráči to nevzdali a za to je musím ocenit: Po celou sezonu jsme se na to nevykašlali, pořád jsme bojovali a tentokrát jsme za tuto mentalitu byli odměněni. Nepřestali jsme bojovat a ve čtvrté čtvrtině trefili několik střel a vyšly nám akce. Je to skvělý pocit konečně vyhrát, protože jsme se za sezonu museli vypořádat se spoustou problémů, ale nevzdali jsme to a teď jsme za to odměněni," řekl Andrew Hipsher, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

Slavia Praha – BK REDSTONE Olomoucko 81:90 (27:16, 45:38, 67:62)

Nejvíce bodů: Varner 16, Kimbrough a Mareš po 14 - McBrayer 25, Bailey 17, Škranc 16.

Další články