Zde může být vaše reklama.

Skvělý výsledek Basketbalisté BK REDSTONE otočili vývoj proti USK

Basketbalisté BK REDSTONE otočili vývoj proti USK

foto: Petr Pelíšek

11. 01. 2023 - 20:58

Basketbalisté BK REDSTONE Olomouc zvládli domácí zápas proti USK Praha. V náročném boji v závěrečné fázi sezony potřebují nutně bodovat naplno. A to se jim povedlo! Doma v Čajkaréně sice dlouho prohrávali, ale závěr duelu zvládli skvěle a zvítězili.

V dohrávce 5. kola nejvyšší soutěže chtěl BK REDSTONE oplatit Pražanům prohru z minulého týdny a jejich palubovky. To se povedlo dokonale, i když cesta za výhrou nebyla vůbec jednoduchá. Hanákům nevyšel první poločas, po kterém ztráceli osm bodů. Pak hosté na chvilku odskočili dokonce na patnácti bodový rozdíl, jenže BK REDSTONE zvýšili obrátky a mohutným finišem vývoj zápasu dokázal otočit.

„První poločas se nepovedl. Ani v obraně, ani v útoku. Neproměnili jsme dokonce deset trestných hodů, to byla katastrofa. Ale tým se z toho dokázal dostat. Ve druhém poločase se nám začalo dařit pod vlastním košem a postupně se lepšil náš výkon také v útoku. V klíčových situacích jsme si dokázali pomoci střelami z dálky, to bylo hodně důležité. Takový zápas by nám mohl pomoci, chci tomu věřit,“ uvedl Tihomir Bujan kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Vítězství se rodilo hodně těžce. První poločas jsme nebyli v tempu, byli jsme svázaní. Ani začátek třetí čtvrtiny nebyl optimální. Ale tým ukázal charakter a dokázal se vrátit. Začali jsme si hlídat doskok, k tomu nám padly nějaké střely z dálky a povedlo se zápas otočit,“ řekl  Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE Olomoucko.

Další články