Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE podlehli Temešváru

Basketbalisté BK REDSTONE podlehli Temešváru

foto: Petr Pelíšek

25. 10. 2023 - 20:35

V Temešváru vstoupili do nového ročníku Alpe Adria Cupu basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Na půdě posledního čtvrtfinalisty rumunské ligy prohráli 76:85, nepomohl jim ani slušný výkon nového rozehrávače Amina Adamua, který při své premiéře nastřílel 14 bodů.

 

Po trestných hodech se do vedení jako první dostali domácí, už ve 2. minutě ale Olomoucko vedlo 5:1 po trojce Škrance. Od tohoto okamžiku Temešvár většinou dotahoval menší ztrátu, která v první čtvrtině narostla chvílemi až na pět bodů. I proto po deseti minutách vedli hosté 24:23, když si pomohli čtyřmi trojkami v úvodní periodě.

Také ve druhé části byli hráči BK REDSTONE prakticky pořád ve vedení, přestože už po čtyřech minutách měli pět faulů. V poslední minutě však Dimitrijevič trojkou otočil na 43:41 pro domácí, na což ovšem z trestných hodů stačil odpovědět Feštr a v poločase tak byl stav vyrovnaný.

Po obrátce už Temešvár poslaly do vedení dvě rychlé trojky Nasturesca a Kesara. Olomoucko se však neustále drželo na dostřel a na konci 26. minuty prohrávalo pouze 54:55, až pak protivník odskočil po sérii pěti bodů v řadě. Současně s klaksonem se v závěru prosadil Scott-Grayson a po jeho bodech ztráceli hosté šest bodů – 59:65.

V poslední části se hráči BK REDSTONE snažili svoji ztrátu vymazat, během úvodních pěti minut ale zaznamenali pouze šest bodů a v obraně nedokázali úspěšně bojovat s výškovou převahou soupeře. Čtyři minuty před koncem prohrávali 67:76 a koncovku si už domácí pohlídali.

Další články