Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE porazili Brno

Basketbalisté BK REDSTONE porazili Brno

foto: Petr Pelíšek

29. 11. 2023 - 20:58

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko přenesli dobrou formu z Alpe Adria Cupu i do domácí soutěže. V dohrávce 10. kola Kooperativa NBL porazili doma v Čajkaréně Brno.

Domácí měli skvělý začátek a po 150 vteřinách vedli 8:0, náskok ale dlouho neudrželi. Zdanavičius srovnal na 10:10 a po čtyřech minutách se začínalo od začátku. Hosté pak ještě jednou dokázali vyrovnat, druhá část úvodní čtvrtiny však byla ve znamení domácího náporu. Na 25:16 upravil v polovině deváté minuty z trestných hodů Adamu a první perioda skončila za stavu 27:23 pro BK REDSTONE.

Za první minuty druhé periody hráči Olomoucka stihli nastřílet osm bodů a propracovali se k dvoucifernému vedení – 35:23. Brno se snažilo nápor Hanáků zastavit, ti ovšem v prvním poločase byli střelecky úspěšní, a přestože inkasovali koš současně se sirénou, vedli po dvaceti minutách 49:41, když, mimo jiné proměnili tři trojky ze šesti pokusů.

Hned po návratu na palubovku hosté snížili na 43:49, basketbalisté BK REDSTONE si ovšem rychle vzali zpět desetibodové vedení. Těm se sice v útoku tolik nedařilo, jako v předchozích minutách, nahradili to ale poctivou obranou. Deset minut před koncem vedli 67:56, když soupeři za deset minut dovolili nastřílet pouze patnáct bodů.

Pro oba týmy bylo utkání extrémně důležité a tomu odpovídalo nasazení v závěrečných minutách. Dvě a čtvrt minuty před koncem brněnský Křivánek trojkou snížil na 74:80, na tento úder však McBrayer odpověděl košem s faulem, a když jej osmdesát vteřin před koncem napodobil Bailey, bylo za stavu 88:78 rozhodnuto.

„Tentokrát jsme většinou byli velice dobří v obraně a hráli s velkou energií. Tu jsme si přenesli z posledního pohárového utkání v Alpe Aadria Cupu. V nastaveném trendu jsme dokázali pokračovat i po pauze, díky tomu se nám podařilo uhájit získaný náskok a máme radost z vítězství,“ řekl Andy Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články