Zde může být vaše reklama.

Mají další výhru Basketbalisté BK REDSTONE porazili Děčín

Basketbalisté BK REDSTONE porazili Děčín

foto: Petr Pelíšek

27. 11. 2022 - 11:04

Zápas mezi BK REDSTONE Olomoucko a Děčínem se proměnil v pořádné drama a trval takřka tři hodiny. Byl to boj, k vidění bylo 73 osobních chyb a 90 házených šestek, který vrcholil v prodloužení. V tom domácí dokázali vybojovat druhou domácí výhru v řadě.

Po vyrovnané první půli (37:38), v níž domácí dosáhli jedné trojky a jednoho bodu z protiútoků, a hosté desetkrát minuli šestku, se REDSTONE ve třetím dějství za vedení Halady odpružil k nejlepšímu ofenzivnímu úseku utkání a otočil z 37:43 na 60:51. Hosté ale zareagovali rovněž nejlepším útočným výstupem, jímž byla sedmadvacetibodová čtvrtá čtvrtina. Přesto domácí ještě po 38 minutách vedli 77:71. Pak ale Děčín otočil na 77:79. Halada však kontroval trojkou a děčínský Pomikálek díky druhé proměněné šestce (první minul) zajistil hostům v posledních vteřinách prodloužení. To po čtyřech minutách rozhodl košem s faulem po útočném doskoku Heinzl.

„Pro nás to byl neuvěřitelně těžký zápas. Máme za sebou náročný program. V týdnu jsme v Alpe Adria Cupu hráli v Lublani také prodloužení, hodně jsme cestovali. Ale hráči to přesto zvládli. Velký zápas odehrál Filip Halada, byl to možná jeho nejlepší výkon v sezóně. Své ale odvedli prakticky všichni. V obraně, na doskoku. Šli jsme za výhrou a v nastavení jsme byli o kousek lepší,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTONE Olomoucko - Děčín 91:85 po prodl. (16:20, 37:38, 60:53, 80:80)

Nejvíce bodů: Halada 21, Williams a Heinzl po 15 - Walton 19, Pomikálek a Kroutil po 14. Rozhodčí: Kučírek, Kurz, Kubiš. Diváci: 117.

Další články