Zde může být vaše reklama.

Mají další výhru Basketbalisté BK REDSTONE porazili Ostravu

Basketbalisté BK REDSTONE porazili Ostravu

foto: bkredstone.cz

08. 10. 2023 - 09:56

Basketbalisté BK REDSTONE dokázali potvrdit nečekaný vítězný zisk v Děčíně následnou domácí výhrou. Nad Novou hutí Ostrava, která po pěti kolech zůstává spolu s Pískem jako jediný nadále bezvítězný tým, Olomoučtí zvítězili 97-88.

Od začátku trápil domácí především Williams. Po jeho trojce za stavu 1:9 Olomoucko bralo první oddechový čas. Nápor Ostravy přesto pokračoval a Hanáci najednou prohrávali 8:17. Pak se ale nadechli k mohutné ofenzivě a sérii sedmi bodů se přiblížili na rozdíl koše. Nová huť  vzápětí odpověděla a zajistila si šestibodové vedení, koncovku čtvrtiny však pro sebe získali domácí. Po Feštrově trojce s klaksonem upravili na 20:21.

Hned na začátku druhé desetiminutovky se z dálky trefil Škranc a tým BK REDSTONE poprvé vedl. Náskok pak chvílemi navýšil na rozdíl pěti bodů, víc Nová huť nedovolila, sama naopak udeřila a po koši Williamse si v 16. minutě vzala zpět těsné vedení. Sestava Olomoucka reagovala prakticky okamžitě.  Agresivní hrou se dostávala pod koš a bodovala z nájezdů nebo trestných hodů po hostujících faulech. Tomu odpovídalo poločasové skóre 45:39.

V polovině dvaadvacáté minuty McBrayer trojkou zařídil Olomoucku vedení 50:41, na dvouciferný rozdíl se ale jeho tým nedostal a Nová huť i v dalších minutách držela naději na dobrý výsledek. Ve 27. minutě dokonce snížila na rozdíl jediného bodu. V těžké situaci to vzal na sebe McBrayer a především s jeho pomocí se průběžný stav dostal na výsledek 73:63 po třiceti minutách.

Na dobrou pasáž vzápětí navázal střelou z dálky Feštr a ve 33. minutě stejný hráč upravil na 79:64 a natáhl náskok svého týmu na patnáct bodů. Ani za tohoto stavu to Nová huť nezabalila a začala se pomalu přibližovat. Na konci 37. minuty prohrávala o devět bodů, pak ale hostující kouč dostal technickou chybu. Ta byla potrestána třemi body, BK REDSTONE navíc získal klid do koncovky a zaslouženě získal druhé vítězství v sezoně.

„Byl to těžký zápas, do kterého jsme museli dát hodně energie. Udělali jsme docela hodně chyb, které soupeř dokázal potrestat. Ale celkově jsme odvedli dobrou práci. Hráči se drželi stanovené taktiky a to nám pomohlo k výhře. Hlídali jsme si hodně věcí, které jsme měli pod kontrolou. Na každý útok Ostravy jsme dokázali odpovědět, proto se podařilo udržet bodový odstup, který jsme si vypracovali,“ řekl Andy Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, dokázali jsme se ale zvednout. Docela jsme si pomohli při střelbě trestných hodů. Škoda, že se nám nepodařilo zlomit soupeře ve chvíli, kdy jsme odskočili na dvouciferný rozdíl, ale nakonec to dobře dopadlo, přestože jsme chvílemi měli problémy s vytaženou obranou Ostravy. Pro nás je hodně důležité, že se toto utkání podařilo zvládnout. Díky tomu má předchozí úspěch v Děčíně cenu,“ uvedl kapitán BK REDSTONE Lukáš Feštr.

BK REDSTONE Olomoucko – NH Ostrava 97:88 (20:21, 45:39, 73:63)

Nejvíce bodů: Feštr 27, McBrayer 21, Bailey 16 - Williams 26, Weaver 21, Jeter a Majerčák po 14.

Další články