Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE porazili Pardubice

Basketbalisté BK REDSTONE porazili Pardubice

foto: Petr Pelíšek

15. 10. 2023 - 17:32

V 7. Kole základní části Kooperativa NBL hráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko doma proti Pardubicím. Hanáci vedli už o jedenadvacet bodů, v závěru se hostům povedlo manko stáhnout a jít do vedení, ale po dramatické koncovce získali výhru Hanáci.

Do půle z pole dominující Hanáci udeřili jako první, když z 13:15 otočili už v první desítce na 23:15. Ve druhé jim Bailey pomohl dvěma trojkami k vedení o jedenáct a dvě minuty před poločasem už se zdál být zápas za stavu 53:32 rozhodnutý. Pak ale Pardubice zabraly, ve třetí části z trojek a útočných doskoků stáhly na pět a ve čtvrté je Šafarčík dotlačil až k obratu na 83:86. Pak ale za domácí otočil Bailey na 87:86. Jeho poslední zásah přišel 9 sekund před koncem z útočného doskoku.

„Mému týmu patří velká pochvala. Soupeř se ve čtvrté čtvrtině vrátil do zápasu, my jsme se dlouho nemohli dostat k dobrému zakončení a chvíli to vypadalo, že o dobře rozehrané utkání přijdeme. Hráči ale v sobě našli potřebnou energii a trefili i těžké střely. V hale byla skvělá atmosféra, to nám hodně pomohlo v závěru, kdy jsme zvládli některé složité akce a dotáhli zápas do úspěšného konce,“ řekl Andrew Hipsher, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Jsem na náš tým hrdý. Do zápasu jsme vstoupili hodně dobře. Třetí čtvrtinu jsme zvládli lépe než v Ústí. I když se na nás Pardubice dotáhly, zůstali jsme silní a soustředění. Po posledním doskoku jsme dali vítězný koš a ubránili závěrečný útok Pardubic. Je to výborné, teď můžeme slavit,“ uvedl Erik Klepač, křídlo BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTONE Olomoucko - Pardubice 87:86 (23:17, 56:38, 74:65)

Nejvíce bodů: Bailey 27, Shaver 15, Feštr 13 - Brunk 23, Šafarčík 22, Pekárek 12.

Další články