Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE porazili Slovince

Basketbalisté BK REDSTONE porazili Slovince

foto: Petr Pelíšek

31. 10. 2023 - 20:07

Basketbalisté BK REDSTONE Olomouc první domácí zápas v rámci Alpe Adria Cupu v této sezóně zvládli. Slovinský celek KD Iliria díky výbornému výkonu ve třetí čtvrtině porazili 85:76, když se opírali především o výkony dvojice Shawer, Bailey, která dala dohromady více než polovinu bodů.

Slovinci dorazili v téměř kompletní sestavě, přesto se Olomoucko rychle dostalo do šestibodového náskoku. V následujících minutách ale několikrát zbytečně přišlo o míč a po trojce Fermeho vedla 20:17 v osmé minutě Iliria. Hráči BK REDSTONE rychle odpověděli a otočili na 23:20 po první čtvrtině.

Na začátku druhé části se Hanáci téměř tři minuty netrefili do koše, přesto soupeře do vedení nepustili. Soupeř z předměstí Lublaně se propracoval pouze k nerozhodnému skóre 26:26, pak doplatil na horší střelbu, kterou Olomoucko dokázalo potrestat.  Po sérii sedmi bodů odskočilo na 39:32 v 18. minutě, o chvíli později dokonce vedlo o osm bodů a do kabiny odcházelo za příznivého stavu 42:38.

Krátce po zahájení druhého poločasu Ilirie vyrovnala na 44:44, od tohoto okamžiku ale palubovka na dlouhou dobu patřila hráčům BK REDSTONE a jejich čtrnáctibodové sérii. Domácí byli úspěšní v obraně a důrazní při zakončení a propracovali se až k vedení 65:48 ve 28. minutě. Do závěrečné části utkání vstupovali za příznivého stavu 68:52 a byli blízko k úspěchu.

Slovinský celek ale reagoval opravdu rychle sérií sedmi bodů a dostal se až na mínus. Další nápor ale domácí basketbalisté nepřipustili a zapsali první vítězství v novém ročníku Alpe Adria Cupu.

„Byl to pro nás náročný zápas, po lize jsme se museli rychle soustředit na jinou soutěž. V prvním poločase to bylo vidět, ve třetí čtvrtině se nám ale podařilo dát do hry více energie a právě v těchto minutách jsme získali rozhodující náskok. Byla to pro nás dobrá zkušenost a konfrontace se slovinským basketbalem, který má velkou kvalitu,“ uvedl trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

BK REDSTONE Olomouc – Ilirija 85:76 (23:20, 19:18, 26:14, 17:24)

 

Další články