Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE přehráli USK Praha

Basketbalisté BK REDSTONE přehráli USK Praha

foto: Petr Pelíšek

06. 01. 2024 - 21:52

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko pokračují v novoročním vítězném tažení. Po středeční výhře v Praze nad Slavií tentokrát Hanáci doma zdolali USK Praha. A bylo to drama až do poslední sekundy.

Už první tři minuty, po kterých domácí prohrávali 1:2 naznačily, že si střelci obou týmů zpočátku seřizovali mířidla. O něco lépe se při této činnosti dařilo domácím, kteří od stavu 7:7 zaznamenali pět bodů v řadě a vedení udrželi až do konce desetiminutovky – 13:10.

Ve 12. minutě Olomoucko odskočilo na 20:12, hráči USK ale odpověděli šesti body a dotáhli se zpět na kontakt. Více ze hry přesto měli Hanáci a na výsledku se to projevilo na začátku druhé poloviny periody, kdy po koši s faulem Bailey zvyšoval na 30:20 a poprvé zařídil dvouciferný rozdíl mezi soupeři. Díky dobré obraně náskok udrželi a v poločase měli za stavu 39:28 blíže k vítězství.

Ve třetí periodě drželi domácí dvouciferné vedení do 25. minuty, pak se ale dopustili několika chyb na obranném doskoku a USK snížil na 48:49. Minutu před koncem desetiminutovky dokonce Fuxa otočil výsledek a Olomoucko tak po třiceti minutách prohrávalo 49:50 a tušilo, že se blíží dramatická koncovka.

Ve 34. minutě McBrayer srovnal na 55:55, to samé, tentokrát na 62:62, zařídil tříbodovou akcí Bailey. Pak se konečně prosadil z dálky Hemphill, který proměnil první trojku na devátý pokus a posunul Hanáky opět do vedení. Tři a půl vteřiny před koncem ale bylo všechno jinak, když se prosadil Samoura. Domácí si v následném oddechovém čase připravili ještě závěrečnou akci, po které rozjásal hlediště Adamu.

„Byl to hodně těžký zápas, moc jsme si přáli uspět a potvrdit předchozí úspěch. Po prvním poločase jsme v tom druhém měli v některých úsecích problémy na obranné polovině, hráči se ale dokázali zvednout a v úplném závěru měli i potřebné štěstí, po kterém můžeme být šťastní za vítězství,“ řekl Andy Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„USK je hodně fyzický tým, byla to taková pouliční bitka. S tím jsme se vyrovnali, měli jsme ale chvílemi problém s útočným doskokem soupeře. Nakonec to dospělo do vyrovnané koncovky, v níž jsme byli odměněni za to, že vždy hrajeme až do konce. Máme obrovskou radost. I z toho, že se podařilo navázat na předchozí výhru na Slavii,“ uvedl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTRONE Olomoucko - USK Praha 67:66 (13:10, 39:28, 49:50)

Další články