Zde může být vaše reklama.

Alpe Adria Cup Basketbalisté BK REDSTONE přehráli Vídeň

Basketbalisté BK REDSTONE přehráli Vídeň

foto: Petr Pelíšek

08. 11. 2023 - 20:51

Také druhé domácí utkání v Alpe Adria Cupu basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko zvládli. Nad BC Vídeň, posledním finalistou soutěže, vyhráli 100:84, když o vítězství rozhodli do konce třetí desetiminutovky.

Vstup do utkání se domácím vůbec nepovedl. Po minutě a půl prohrávali 2:7 a především měli na svém kontě čtyři osobní chyby. Přesto se dokázali oklepat a na konci 5. minuty otočili na 14:13. Od tohoto okamžiku byli lepší. střelecky se dařilo Hemphillovi a s jeho pomocí Olomoucko odskočilo až na rozdíl sedmi bodů a první část vyhrálo 27:21.

 

Získaný náskok drželi hráči BK REDSTONE také v dalších minutách, a především v poslední pětiminutovce poločasu soupeře přehrávali. Basketbalisté Vídně se v útoku pořádně nepřihráli, především Američan Stuckey hrál pouze na sebe a Hanáci to dokázali potrestat. Poločas vyhráli s přehledem 53:36, když už do konce druhé čtvrtiny zapsali jedenáct asistencí.

Hned po pauze poslal Shawer domácí po koši s faulem do dvaceti bodového vedení a zajistil Olomoucku klid do dalších okamžiků střetnutí. Hráči Vídně sice chvíli zlobili a ve 25. minutě se po koši Vujoševiče přiblížili na rozdíl čtrnácti bodů, koncovku čtvrtiny si ovšem pohlídali Hanáci. Do poslední fáze vstupovali za stavu 78:57 a byli kousek od výhry.

Vídeň se ani za krajně nepříznivého stavu nevzdala a v pětatřicáté minutě  stáhla svůj deficit na patnáct bodů. Domácí ale zachovali klid a došli si pro cenný úspěch týmovým výkonem, což dokumentovaly také statistiky - hned sedm hráčů se dostalo alespoň na deset bodů.

„Předvedli jsme velice dobrý týmový výkon. Dobrá obrana byla základem. Dokázali jsme získat řadu míčů, podařilo se nám vyhrát na doskoku. Z toho pramenila také hra na útočné polovině, kde si hráči dokázali půjčit míč a kombinace končily snadnými koši. Soupeř měl velkou kvalitu, i proto máme z výhry radost,“ řekl trenér BK REDSTONE Andy Hipsher.

Další články