Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE přejeli Hradec

Basketbalisté BK REDSTONE přejeli Hradec

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2023 - 22:55

Basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko se v boji o záchranu povedlo skvěle domácí utkání proti Hradci Králové. V Čajkaréně kralovali a přispali si jasnou výhru.

Jen pět minut byl vyrovnaný (10:10) duel předposledního s posledním. Pak ofenziva hostů začala vysychat a domácí Olomoucko útok po útoku zvyšovalo náskok. Kněževič a Žák zpod koše a Moten z trojek vysunuli náskok domácích na 36:16 a tím Hanáci už po 13 minutách prakticky ukončili zápas. Jejich vítězství 96:70 znamená, že tým na 11. příčce odskočil Sokolům už na rozdíl dvou výher a sedm kol před koncem soutěže se o další kus přiblížil k záchraně.

„Utkání jsme měli pod kontrolou od začátku do konce. Byl to od nás výkon plný energie, kterou donesli i noví hráči Luwane Pipkins a Dominik Žák. Průběh střetnutí jsme kontrolovali, přestože i my jsme měli dílčí problémy. Jalone Friday měl problém se zády, Darious Moten zase nasbíral rychle čtyři osobní chyby. Ale i to jsme zvládli, z toho mám radost, protože je to pro nás hodně důležité vítězství,“ uvedl Tihomir Bujan, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

Další články